Cauta:
Rezultate: 1 - 16 din 952
imagine si descriere tip listaimagine si descriere tip grila
REȚETA ZILEI: Tortilla cu rest de Paști!

REȚETA ZILEI: Tortilla cu rest de Paști!

Categorie: Info utile | Autor: Infomm | (24 aprilie 2017, 08:14)
N-ai cum să arunci ce ți-a rămas pe platouri, după Paști... enefiresc. Prin urmare, cumpărăm foi de tortilla sau lipșii și nepunem pe treabă. Prăjim o tură de cartofi pai. Între timp, tăiem ovarză mică, facem o maioneză și amestecăm varza cu sare, cu ardei[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Paste cu pui și pesto de busuioc

REȚETA ZILEI: Paste cu pui și pesto de busuioc

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (22 aprilie 2017, 08:14)
Sigur că dacă le zicem fussili și sosului pesto, pare mai fițos. Înrealitate, facem așa: punem paste de calitate la fiert, dar în supă depui dacă aveți prin frigider, nu în apă. Cu un pumn de roșii uscate,sare, piper și fulgi de chili. În mixer băgăm un căț[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Supă picantă de roșii cu năut

REȚETA ZILEI: Supă picantă de roșii cu năut

Categorie: Info utile | Autor: Infomm | (21 aprilie 2017, 08:15)
N-am prea făcut noi supe pe-aici, dar asta una merită băgată-nseamă. Punem la prăjit două cepe verzi tăiate plus doi căței deusturoi, timp în care băgăm în mixer o conservă cu roșii întregi, denu cumva avem gata bulion de casă. Punem peste cele ce sep[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Ultima redută pentru leurdă

REȚETA ZILEI: Ultima redută pentru leurdă

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (20 aprilie 2017, 08:15)
E cam gata leurda, după ce înflorește. Frunzele se întăresc, îșipăstrează aroma dar nu mai sunt crude. Ultima rețetă cu usturoiulsălbatic atât de la îndemână ne duce în lumea pastelor. Nu aPaștelor. Ar merge cu gnocchi, sunt de cumpărat, la fel de bine[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Ce facem cu ouăle roșii?

REȚETA ZILEI: Ce facem cu ouăle roșii?

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (19 aprilie 2017, 08:15)
Cu siguranță v-au rămas ouă roșii, nu se mai înghesuie oaspeții caodinioară, fiecare se bucură de liniștea căminului său. Deci... ouăle?Trecem în revistă câteva soluții. Prima ar fi o simplă salată: ouăletăiate felii, mazăre din conservă, peștele dintr[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Salate iuți la propriu și figurat!

REȚETA ZILEI: Salate iuți la propriu și figurat!

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (14 aprilie 2017, 08:15)
Zilele trecute ne-am răsfățat cu două salate făcute rapid, iuți înambele sensuri. Una e învățată de la un ofițer: tai ceapăsemirondele, pui sare și o lași așa cinci minute. Apoi o strângi înpumn să lase zeamă și să se mureze. Tai o legătură de pătrunj[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Fasole cu ardei copți

REȚETA ZILEI: Fasole cu ardei copți

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (13 aprilie 2017, 08:15)
Aproape gata cu postul, dar mai insistăm puțin. Vorbim demâncăruri rapide... începem cu o conservă cu fasole prefiartă, lăsămzeama în urmă. Scoatem de la congelator ardei capia copți, tăiațifâșii. Tăiem rondele o ceapă roșie, o sărăm și o strângem în p[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Cartofi eco de post

REȚETA ZILEI: Cartofi eco de post

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (12 aprilie 2017, 08:15)
Dacă simțiți nevoia să mâncați de post, nu înseamnă că trebuie sămâncați fad și fără gust. Postul nu trebuie să fie musai o pedeapsă.Punem la fiert un kilogram de cartofi. În puțin ulei prăjim douăcepe, doi căței de usturoi și doi morcovi răzuiți. Pe[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Mujjadara libiană de post

REȚETA ZILEI: Mujjadara libiană de post

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (10 aprilie 2017, 08:15)
Nu vă speriați de nume... e simplu. Punem la înmuiat grâu sauorez basmati, punem la fiert rapid, cu două pahare de apă. Dacăaveți linte crudă, o puneți prima, dacă e din conservă, doar la final.Pentru gust, punem un cub de maggi sau knorr, mai o cană cu apă[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Salată daneză de hering

REȚETA ZILEI: Salată daneză de hering

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (08 aprilie 2017, 08:14)
Punem la fiert vreo cinci cartofi în coajă, trei morcovi, plus treiouă; tăiem cuburi un pumn de castraveciori murați și două mere.Ar trebui și sfeclă: dacă e crudă, la fiert cu ea, dacă e prefiartă,cubuleți și gata. Separat fierbem o bucată de carne de vițel,[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Pate de post, dar nu de soia

REȚETA ZILEI: Pate de post, dar nu de soia

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (07 aprilie 2017, 08:15)
Am înțeles, ați vrea să mâncați verde sau de post, înainte de MareaCrăpelniță. Facem prin urmare un pate de post, dar nu din celechimice și din soia cu mutații, cum se găsește în comerț, prezentatcu mare pompă.Desfacem o conservă cu linte gata fiartă[...] cititi tot articolul
Rețeta zilei: Salata cu cus-cus, rosii si porumb

Rețeta zilei: Salata cu cus-cus, rosii si porumb

Categorie: Info utile | Autor: Infomm | (06 aprilie 2017, 08:15)
Ingrediente:1 pahar cus-cus1 pahar apa plata1 castravete1 rosie50 gr porumb Sun Foodcateva fire patrunjel verde ulei de maslinezeama de lamaiesare de marepiper[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Salată cu năut și mai vedeți voi!

REȚETA ZILEI: Salată cu năut și mai vedeți voi!

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (05 aprilie 2017, 08:15)
Clasic, salata de față se face cu o conservă de năut, una de ton, lacare adăugați salată, ceapă verde și roșii cherry, plus zeamă delămâie. |ntr-o variantă mai barbară, dar la fel de gustoasă, amamestecat conținutul conservei de năut cu o conservă de carne[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Salată de păstăi

REȚETA ZILEI: Salată de păstăi

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (04 aprilie 2017, 08:15)
Probabil faceți deja curățenie prin cămară, căutând anume dulceațăsau anume zacuscă, oricum s-au cam rărit. E momentul să vă uitațispre păstăile ce le-ați pus la borcan sau la congelator, gata fierte, șiați uitat de ele. Cel mai simplu mod de a le folosi (a[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Legume la cuptor

REȚETA ZILEI: Legume la cuptor

Categorie: Info utile | Autor: Infomm | (31 martie 2017, 08:15)
Teoretic toate legumele sunt delicioase la cuptor, cu mici observații.Punem în tavă cartofi tăiați măcar în patru, conopidă, bucăți dedovleac așa... cam cât cartofii tăiați, morcovi, ardei grași și vinetetăiate rondele. Ideea e că merge orice, dar ar fi bine[...] cititi tot articolul
REȚETA ZILEI: Cartofi pai/dovleci pai!

REȚETA ZILEI: Cartofi pai/dovleci pai!

Categorie: Info utile | Autor: Infomm | (30 martie 2017, 08:16)
Interesantă opțiune pentru perioada postului. Se făcea că pregătițicartofii pai de care nu vă puteți dezice, deși toată lumea spune căfac rău... Dar le-ați aduce un plus de savoare... nu cu ketchup.Tăiem cartofii și-i punem la prăjit, în ulei. Între timp, t[...] cititi tot articolul
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>