Cauta:

5 copii asfixiați la o școală din Iași după ce au jucat Balena Albastră

Categorie: Sanatate | Autor: Infomm | (17 martie 2017, 13:49)

Cei cinci copii din Iași au fost găsiți asfixiați, cel care a sunat la 112 fiind profesorul de sport. Elevii jucau celebrul joc ”Balena Albastră”, joc din care au murit deja mai bine de 100 de copii în lumea întreagă.

Din primele informații reiese că ar fi vorba despre cinci copii, elevi de clasa a VI-a (patru fete și un băiat), care s-au sufocat în timp ce jucau „Balena Albastră”. Ei își țineau respirația, iar alt copil le apăsa piepturile – aceasta fiind una dintre probele jocului.

Cel care a sunat la 112 a fost profesorul de sport, după ce a fost alertat de alți elevi.

Copiii au fost transportați de urgență la spital. Conducerea unității de învățământ a organizat rapid un consiliu.

Jocul Balena Albastră a făcut două victime și în Chișinău. Săptămâna trecută, doi tineri s-au aruncat de pe o clădire cu 17 etaje, iar apropiații acestora spun că cei doi practicau periculosul joc.

Cum se joacă Balena Albastră

Balena Albastră este un joc din mediul online care îi manipulează pe tineri să completeze 50 de sarcini, pe parcursul a 50 de zile. Obligațiile pe care jucătorii le au impun implicații dăunătoare pentru o minte încă fragedă.

Prima sarcină presupune încrustarea pe mână, cu ajutorul unei lame de ras #F58. Iar alte sarcini ulterioare îți cer să realizezi o balenă. Apoi Aceștia trebuie să își încrusteze pe piele și tot felul dealte înscrisuri și desene, să vizioneze filme horror și să se trezească la ore neobișnuite din noapte.

De asemenea, jucătorii trebuie să le trimită o poză prin care să demonstreze că și-au dus la îndeplinire obligațiile. Abia apoi ei pot trece la următorul nivel. Partea cea mai sinistră e că ultimul task al jocului le cere acestora să se sinucidă.

Modul de joc este simplu, implicațiile sale sunt mai grave. Atunci când te înscrii intri sub tutela unui administrator care te îndrumă prin sarcinile pe care le vei avea și te va ajuta să îți duci la îndeplinire „obligațiile”. Acestea nu sunt obligații în adevăratul sens al cuvântului pentru că nu ești legat de mâini și de picioare și forțat să realizezi acele acțiuni asupra ta, dar jocul nu îți oferă prea multe opțiuni. Administratorul îți amintește constant că odată ce ai început jocul nu mai ai posibilitatea de scăpare, iar în momentul în care jucătorii ezită să facă ceea ce li se cere, aceștia recurg la amenințări asupra jucătorului și a familiei acestuia.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: copii asfixiati la scoala; jocul balena albastra; spital; elevi
Adaugati un comentariu: