Cauta:

ACCIDENTE - Proaspăt şofer rămas pieton după un accident pe strada Mihai Eminescu din Baia Mare. Coliziune, la semafor, pe Independenţei, în Baia Mare, din cauza unui şofer băut. Femeie din Asuaju de Jos, rănită în urma unei traversări neregulamentare - GALERIE FOTO

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (18 mai 2017, 12:07)

Proaspăt conducător auto rămas pieton după un accident în Baia Mare

Accidentele cauzate de efectuarea unor depăşiri neregulamentare continuă. După carambolul produs între Satulung şi Şomcuta Mare, cauzat de un conducător care a efectuat o depăşire fără a se asigura suficient, aseară, puţin după ora 20.00, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi că pe strada Mihai Eminescu din municipiu s-a produs un alt accident. Cauza - aceeaşi: depăşirea neregulamentară.

“Un proaspăt posesor de permis, de 18 ani, entuziasmat de bucuria de a conduce, a uitat de regulile pe care nu de mult timp le învăţase. S-a încumetat să efectueze o depăşire într-o curbă deosebit de periculoasă, a încălcat marcajul longitudinal continuu, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus din sens opus de un băimărean de 64 de ani. Datorită leziunilor suferite, băimăreanul din maşina acroşată a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş. (VEZI GALERIE FOTO ATAŞATĂ. Credit foto - facebook-Radare Maramures-Alex)

Accident în Baia Mare din cauza unui şofer băut

Un băimărean în vârstă de 64 de ani a crezut că poate ajunge mai în siguranţa la domiciliu pe patru roţi decât pe propriile picioare. Cu toată experienţa într-ale şofatului acumulată până la această vârstă, frâna l-a trădat. Băutura pe care o consumase înainte de a se urca la volan i-a diminuat reflexele şi, odată ajuns pe bulevardul Independenţei, a intrat în coliziune faţă spate cu un autoturism oprit regulamentar la culoarea roşie a semaforului electric. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Valoarea mare indicată de aparatul etilotest a venit ca o explicaţie a cauzei producerii accidentului. “Şoferul, care a rămas pieton, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Maramureşeancă din Asuaju de Jos, rănită în urma unei traversări neregulamentare

În termenii siguranţei pe drumurile publice, traversarea neregulamentară vă poate pune viaţa în pericol, atrag atenţia poliţiştii maramureşeni. 20% dintre accidentele de circulaţie produse la nivel naţional sunt cauzate de traversările neregulamentare ale pietonilor. Alte 13% sunt consecinţa neacordării priorităţii de trecere pietonilor sau altor autovehicule.

În contextul unor statistici ce arată că procentul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni este destul de ridicat, activităţile poliţiştilor rutieri pentru contracararea cauzelor ce duc la producerea lor sunt un demers necesar şi obligatoriu. Acţiunile specifice desfăşurate miercuri, între orele 07.00 – 20.00, pe raza municipiului Baia Mare, pentru siguranţa pietonilor, s-au concretizat cu aplicarea a aproape 50 de sancţiuni contravenţionale. 16 pietoni care au traversat prin locuri nepermise, riscându-şi astfel viaţa, dar şi peste 30 de şoferi, care au uitat de norme şi reguli, au fost amendaţi cu peste 11.000 de lei.

De asemenea, statisticile arată că accidentele în care sunt implicaţi pietoni se produc atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. “Miercuri dimineaţă, poliţiştii din Ulmeni s-au deplasat de urgenţă pentru soluţionarea unui astfel de accident, produs pe raza localităţii Asuaju de Jos. Verificările pe care le-au efectuat la faţa locului au relevat că un băimărean de 62 de ani, aflat la volanul un microbuz, a surprins şi accidentat o femeie de 76 de ani, care a traversat brusc drumul, fără să se asigure. Femeia a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa alcoolului. Cercetările continuă”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Galerie:
Categoria de subiect: accidente; proaspt sofer ramas fara permis accident strada mihai eminescu baia mare; coliziune masini semafor bd independentei baia mare; femeie asuaju de jos ranita traversare neregulamentara; maramures
Adaugati un comentariu: