Cauta:

Aeroportul Internaţional Baia Mare îşi va schimba numele

Categorie: Social | Autor: Dragos HOJDA | (21 ianuarie 2017, 08:39)

Cu fiecare zi care trece ne apropiem de momentul în care Aeroportul Internaţional Baia Mare îşi va deschide porţile pentru cei care vor să călătorească pe calea aerului în România sau în străinătate. Lucrările la acest obiectiv, potrivit declaraţiilor făcute, pentru ziarul nostru, de către directorul Aeroportului, Dorin Buda, sunt finalizate în proporţie de 99%, existând şanse foarte mari ca aerogara să fie deschisă din primăvara acestui an.

Dorin Buda a precizat că mai trebuie executat gardul împrejmuitor, drumul perimetral şi alte mici lucrări extrem de importante pentru siguranţa aeriană şi pentru cea a pasagerilor: „Suntem la 99% din lucrări, mai avem de realizat 1% din acestea. Este nevoie de amenajarea drumului perimetral, a gardului împrejmuitor. A fost comandat şi un studiu de trafic. A existat şi un sondaj de opinie la care au fost 3700 de respondenţi şi, din datele analizate, a rezultat că destinaţiile cele mai căutate sunt Roma sau Milano, Madrid/Barcelona sau Valencia, Paris şi Londra. Companiile aeriene vor date despre zonele unde avem cei mai mulţi maramureşeni plecaţi în străinătate. Studiul de trafic va arăta puterea de atragere a potenţialilor pasageri şi identificarea rutelor celor mai atractive. O solicitare expresă este aceea a existenţei unei curse Baia Mare - Bucureşti. Preţul unui bilet în acest caz ar fi undeva între 250-300 lei, în condiţiile în care până acum zborul spre Bucureşti costa şi 1300 de lei”.

Schimbare de denumire, din primăvară

Tot directorul Aerogării Baia Mare a făcut public faptul că, din acest an, Aeroportul Internaţional Baia Mare va deveni Aeroportul Internaţional Maramureş, aspect care va fi supus atenţiei Consiliului Judeţean în şedinţa din această lună. Tot în cadrul acestei şedinţe, consilierilor judeţeni le va fi prezentat studiul de trafic mai sus amintit.

„Vrem să schimbăm denumirea Aeroportului în Aeroportul Internaţional Maramureş, pentru că Maramureşul este un brand. Dacă şi cei de la Consiliul Judeţean vor fi de acord, atunci nu va fi nicio problemă. În şedinţa de CJ din această lună vom face şi o prezentare a studiului de trafic. Noi am putea atrage Bistriţa, Sălajul, partea de Negreşti-Oaş şi Certeze, pentru că le-ar fi mai aproape Baia Mare decât Satu Mare. Noi oricum o să avem dublul pasagerilor faţă de Satu Mare.

Apoi, trebuie să cumpărăm echipamente. Maşină de pompieri, scară de avion, benzi pentru bagaje etc. Am reproiectat fluxurile de intrare şi de ieşire a pasagerilor. Am avut şi acel studiu de obstacolare, mai exact a trebuit să identificăm toate obstacolele existente pe o rază de 45 km în jurul aeroportului, de la biserici, dealuri, Turnul Combinatului. Pentru că în funcţie de acestea avionul îşi face traseul din aer. La avioanele mari sunt mai complicate procedurile de decolare şi aterizare”, a concluzionat Dorin Buda.

Categoria de subiect: aeroport baia mare; aeroport maramures; avioane baia mare
Adaugati un comentariu: