Cauta:

Ambulanţele au interzis în cartierele din Baia Mare

Categorie: Eveniment | Autor: Alexandra CEL MARE-IRIMIE | (12 ianuarie 2017, 10:19)

Zăpada îi împiedică pe ambulanţieri să intervină în situaţiile de urgenţă. Ninsorile abundente din această lună, cuplate cu un serviciu de deszăpezire deficitar şi adesea ineficient, conduce la multiple complicaţii. Pe de-o parte, pietonii se văd nevoiţi să-şi calculeze fiecare pas, în speranţa că nu vor aluneca până la următoarea intersecţie. Pe de alta, în trafic, maşinile circulă cu viteză redusă, deşi sunt multe porţiuni în care abia pot controla autoturismele.

În aceeaşi situaţie se află şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), care se confruntă cu o creştere de peste 10% a solicitărilor, comparativ cu anul ce a trecut. Mai mult decât atât, ambulanţele abia pot intra în cartierele înzăpezite şi adesea nu găsesc nici măcar un loc de oprire. Pentru a putea face faţă la aceste situaţii, SAJ Maramureş a decis să suplimenteze numărul de ambulanţe, în aşa fel încât impactul asupra cetăţenilor să fie minim.

„Ne descurcăm binişor. Nu putem spune că foarte bine, având în vedere că sunt mult mai multe solicitări, cam cu 10-15% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar starea drumurilor din municipiu nu ne ajută. Ambulanţele abia pot pătrunde în cartiere; nu au unde să oprească atunci când au o intervenţie majoră. Totuşi, noi am suplimentat numărul de ambulanţe, pentru ca populaţia să nu sufere. Ne facem datoria la maximum. Nu putem cum ne-am dori, pentru că drumurile în oraş nu sunt curăţate. Dacă ieşi în afară e curat, dar în Baia Mare e cumplit. Ambulanţele întâmpină dificultăţi, deşi cauciucurile de iarnă sunt montate încă de la 1 octombrie. Ce să facem?

Să ne cumpărăm cauciucuri cu ace? Până şi cu acelea aluneci pe gheaţă. Avem lanţuri, dar nu poţi pune lanţuri când îţi moare pacientul în apartament”, a explicat Ligia Micle, managerul SAJ Maramureş.

Categoria de subiect: ambulante cartiere; 112 ambulante zapada; zapada ninsori baia mare
Adaugati un comentariu: