Cauta:

ANCHETĂ DNA - Un pădurar din Maramureş şi complicele său, trimişi în judecată pentru dare de mită

Categorie: Justitie | Autor: Cătă ŢINEGHE | (17 iulie 2017, 09:13)

Ancheta avansează în cazul pădurarului maramureşean care a dorit să mituiască un procuror, în speranţa în care acesta din urmă îl va ajuta pe fratele său. Bărbatul, de asemenea pădurar, se află în arest preventiv după ce a determinat alte persoane să taie 67 arbori.

Recent, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Tomoiagă Gheorghe, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită și în stare de libertate, a inculpatului Andreica Grigore cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită. 

# Au vrut să îi ofere bani şi material lemnos

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că în cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, prin intermediul inculpatului Andreica Grigore, unui procuror, suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele primului) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic. În același context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro, oferind suplimentar suma de aproximativ 2.000-3.000 de euro precum și remiterea de material lemnos pentru construcția unei case. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. Oamenii legii au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Categoria de subiect: ancheta dna; telenovela ilegalitatilor; padurar trimis judecata dare de mita; barbat trimis judecat complicitate dare de mita; maramures
Adaugati un comentariu: