Cauta:

Angela Merkel afirmă că dorește o cooperare strânsă cu Emmanuel Macron pentru a modela împreună politica europeană

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (14 mai 2017, 12:19)

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că dorește o cooperare strânsă cu noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, astfel încât Germania și Franța să facă totul pentru a modela împreună politica europeană, transmite agenția Reuters.

'Vom face totul nu doar pentru a ajuta Franța, ci și pentru a modela calea europeană împreună cu Franța', a spus Angela Merkel în orașul german Aachen, în timpul unei ultime reuniuni electorale dinaintea scrutinului regional care va avea loc duminică în landul Renania de Nord-Westfalia.

Tot duminică, Emmanuel Macron va fi învestit președinte al Franței. În ziua următoare el se va deplasa la Berlin, unde va fi primit de Angela Merkel. Cei doi au mai avut o întrevedere în capitala germană și în timpul campaniei electorale pentru președinția Franței.

Pe de altă parte, în declarațiile date la Aachen, șefa guvernului de la Berlin i-a acuzat pe social-democrații care conduc landul Renania de Nord-Westfalia — în coaliție cu verzii — că trăiesc 'pe credit' și a susținut că partidul ei, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) poate 'oferi ceva diferit față de un guvern roșu-verde', notează agenția DPA.

Scrutinul regional din acest land, cel mai populat al Germaniei, este ultimul test dinaintea alegerilor legislative din luna septembrie, când Angela Merkel speră să obțină un al patrulea mandat de cancelar.

Categoria de subiect: macron merkel; politica europeana; europenisme 2017
Adaugati un comentariu: