Cauta:

Atac armat pe Champs Elysees, revendicat de ISIS. Un polițist a fost ucis și alți doi au fost răniți

Categorie: Social | Autor: Infomm | (21 aprilie 2017, 08:45)

Atac armat pe Champs Elysees în Paris. Mai multe focuri de armă s-au auzi pe cel mai important bulevard din Paris și două persoane, un polițist și atacatorul, și-au pierdut viața în schimbul de focuri. Alți doi polițiști au fost răniți, transmite CNN. ISIS revendică atacul armat.

În urma atacului un polițist a fost ucis, iar alți doi au fost răniți. Potrivit presei franceze, însă, o turistă străină a fost și ea rănită ușor, în atacul terorist de pe Champs Elysee. Aceasta a fost rănită în zona picioarelor, în haosul care a urmat atacului armat și care a dus la închiderea bulevardului Champs Elysee.

Autorul atacului armat de pe Champs Elysee este un bărbat în vârstă de 39 de ani. El era cunoscut autorităților, fiind suspectat că s-a radicalizat. Între timp, poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect. Potrivit mandatului de arestare, bărbatul a venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia. Mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos.

Cum s-a derulat atacul de pe Champs Elysee

În jurul orei locale 21 (22 ora României), un vehicul a oprit lângă o mașină de poliție care era parcată, un bărbat a coborât și a deschis focul asupra mașinii de poliție cu o armă automată, potrivit purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne. Atacatorul a împușcat mortal un polițist și apoi a încercat să fugă, trăgând în continuare asupra ofițerilor. Alți doi polițiști au fost răniți.

Autorul atacului a fost ucis de ofițerii de poliție, iar Champs Elysee a fost evacuat. Bulevardul larg, care pleacă de la Arcul de Triumf, era plin de oameni, dintre care mulți turiști, în momentul în care a avut loc atacul. Poliţia a evacuat rapid zona, unde au fost desfăşurate forţe de securitate şi vehicule de poliţie.

Potrivit BBC, Champs Elysee, una dintre cele mai cunoscute artere din lume, era considerat o potențială țintă privind un atac terorist.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: atac armat champs elysees; politist mort; atacator mort; politia franceza; isis
Adaugati un comentariu: