Cauta:

Băsescu vrea ca ancheta privind alegerile prezidenţiale să înceapă cu scrutinul din 2004; Ce îi transmite lui Dragnea

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (13 aprilie 2017, 11:28)

Băsescu propune ca ancheta privind alegerile prezidenţiale să înceapă cu scrutinul din 2004. Fostul președinte al României le transmite lui Mircea Geoană, Adrian Năstase și Victor Ponta să fie fericiţi, pentru că ”talentatul Dragnea îi va declara preşedinţi ai României”. Băsescu mai are un mesaj și către Liviu Dragnea: s-ar putea să nu îi placă ce se va spune la comisie.

”Este Săptămâna Mare şi, în principiu, am încercat să mă abţin de la a intra în controverse publice. Încerc să o fac şi acum legat de ultima iniţiativă din «Programul de guvernare» al PSD-ALDE: înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. Ce bucurie pe capul celor pe care, din 2000 încoace, i-am bătut în alegeri pe unde i-am prins. Îşi vor lua, în sfârşit, revanşa. Ce-i drept, nu la urne, ci la televizor”, a scris liderul PMP Traian Băsescu, joi, pe pagina personală de Facebook.

Fostul şef al statului arată că propunerea a avut atât succes, încât el propune să fie făcută o anchetă şi pentru alegerile prezidenţiale din 2004. ”În felul acesta, putem să le dăm câte un mandat luzărilor Mircea Geoană şi Adrian Năstase sau să-l liniştim pe Ponta că, în 2009, deşi la urne au pierdut, au reuşit, totuşi, să fure voturi pe măsura talentului înnăscut al PSD”, spune Băsescu.

El le transmite un mesaj foștilor candidați PSD la alegerile prezidențiale: ”Geoană, Năstase şi Ponta, fiţi, în sfârşit, fericiţi. În concluziile anchetei, talentatul preşedinte Dragnea vă va declara preşedinţi ai României. Geoană, ai grijă, aşază-te la coadă, că primul la rând este Adrian Năstase. Mai departe, vă înţelegeţi voi cu Iohannis cum vă rânduiţi la Cotroceni. Când mă gândec că România va avea asiguraţi preşedinţii pentru următorii 15 ani, chiar îmi dau seama ce important este «Programul de guvernare» PSD-ALDE”.

Băsescu mai are un mesaj și către Liviu Dragnea: s-ar putea să nu îi placă ce se va spune la comisie. ”Mai bine, lasă-i Parchetului General să facă ancheta”, îi transmite liderul PMP lui Dragnea, în final.

PSD și ALDE au cerut să fie demarată o anchetă în Parlament privind alegerile prezidențiale din 2009. Reprezentanții formațiunilor, care dețin majoritatea în cele două camere ale Legislativului, vor clarificarea aspectelor cu privire la organizarea alegerilor din 2009, dar și cu privire la rezultatul scrutinului prezidențial. Solicitarea vine în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic legate de noaptea alegerilor și de persoanele aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: traian basescu; alegeri prezidentiale; liviu dragnea
Adaugati un comentariu: