Cauta:

BJIFF 2017 Festivalul Internațional de Film de la Beijing își așteaptă săptămâna aceasta invitații vedetă

Categorie: Monden | Autor: AGERPRES | (18 aprilie 2017, 20:47)

Festivalul Internațional de Film de la Beijing a început duminică în capitala chineză fără mult așteptata participare a vedetei italiene Monica Belluci, actrița invitată la cea de-a 7-a ediție și a cărei apariție pe covorul roșu era așteptată cu mare interes, relatează EFE.

"Monica Belluci nu a putut participa la inaugurare, dar va fi prezentă marți seară la Ambasada Italiei pentru a asista la vizionarea filmului 'Panorama', una din producțiile țării sale din festival", au anunțat organizatorii într-un comunicat.

Filmul italian este una dintre cele 500 de producții care se vor proiecta de-a lungul acestei săptămâni în peste 30 de cinematografe, săli de proiecție și universități din Beijing, selectate dintr-un total de 2.000 de pelicule.

Dintre echipele filmelor prezente în competiție, doar 33 au participat la ceremonia de deschidere a festivalului care se desfășoară între 16 și 23 aprilie și dintre care doar trei aparțin țării gazdă.

Pe covorul roșu al celei de-a 7-a ediție au defilat duminică seară fețe cunoscute ale scenei și televiziunii chineze, însă starurile foarte tinere, precum mica vedetă de televiziune A La Le, în vârstă de 4 ani, sunt cele care au acaparat microfoanele.Filmul ''Mugui Ying Gua'', bazată pe o operă de la Beijing, figurează printre favorite la câștigarea festivalului care anul acesta îi are în juriu pe actorul hispano-francez Jean Reno, sau pe regizorul român Radu Jude, și al cărui președinte este reputatul cineast danez Billy August (''Pelle the Conqueror'').

Duminică, 23 aprilie, se vor decerna Premiile Tiantan (''Templul Cerului'') care cuprind zece categorii, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor, sau cel mai bun actor/actriță. Alte vedete invitate la actuala ediție sunt regizorul sârb Emir Kusturica, popularul actor indian Aamir Khan, sau celebrul actor britanic Ben Kingsley, care l-a interpretat memorabil pe Ghandi în filmul biografic din 1982.

BJIFF 2017 nu prezintă anul acesta niciun film spaniol sau latino-american, deși ''Alma de Sant Pere'', un lungmetraj finlandez cu titlu spaniol, a cărui acțiune se desfășoară la Barcelona, și implicarea Spaniei ca țară coproducătoare a ''House of Others'' vor aduce o notă hispanică actualei ediții a festivalului, încheie EFE.

Categoria de subiect: vedete film beijing; film beijing international; beijing international movies
Adaugati un comentariu: