Cauta:

CENTENAR FATIMA 500.000 de credincioși prezenți la canonizarea a doi dintre copiii care au avut viziuni miraculoase

Categorie: Monden | Autor: Agerpres | (14 mai 2017, 11:13)

Cinci sute de mii de credincioși au participat sâmbătă la liturghia oficiată de Papa Francisc la sanctuarul de la Fatima, a anunțat Vaticanul, citând o estimare furnizată de autoritățile portugheze.

În timpul acestei ceremonii, pontiful argentinian i-a canonizat pe Francisco Marto și pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei copii păstori care au fost martori la aparițiile Fecioarei Maria în acest mic oraș din centrul Portugaliei, în urmă cu o sută de ani, notează AFP.

După ce s-a recules la mormintele acestora din Bazilica Fecioarei Rozariului, Papa Francisc a pronunțat formula ritualică de canonizare, în limba portugheză, în aplauzele numeroșilor credincioși, unii în lacrimi.Circa 500.000 de persoane au umplut esplanada sanctuarului sub un cer înnorat, în timp ce alte zeci de mii de pelerini au fost nevoiți să urmărească ceremonia pe ecranele uriașe amplasate pe străzile adiacente.În total, o jumătate de milion de credincioși au asistat la liturghia de sâmbătă, la fel de mulți ca în timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea, din 2010, potrivit unei estimări a autorităților portugheze citate de Vatican.

"Avem drept exemple în fața ochilor pe Sfântul Francisco Marto și pe Sfânta Jacinta" care prin credința lor au avut "forța de a depăși adversitățile și suferințele", a subliniat Papa într-o omilie, cu referire la cei doi copii care au murit de gripă spaniolă în 1919, respectiv 1920.

Ceremonia de canonizare prezidată de Francisc vine la 17 ani după beatificarea lui Francisco și a Jacintei de către Ioan Paul al II-lea.

Categoria de subiect: canoninzari fatima; fatima copii 2017; papa fatima
Adaugati un comentariu: