Cauta:

CNATDCU nu va mai participa la evaluarea școlilor doctorale

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (11 aprilie 2017, 12:48)

CNATDCU nu va mai participa la evaluarea școlilor doctorale. Camera Deputaților a votat, la data de 4 aprilie, eliminarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Certificatelor și Diplomelor Universitare (CNATDCU) și a Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS) din procesul de evaluare a școlilor doctorale.

Conform publicației, modificarea era ascunsă într-un Raport comun, de 65 de pagini, al Comisiei de învăţământ şi al Comisiei de muncă din Cameră, iar raportul conţine amendamente la un proiect de lege privind aprobarea unei Ordonanţe cu denumire neutră: OUG 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educației, cercetării, formării profesionale și sănătății.

Deputatul PNL Dan Sorin Moldovan a declarat că amendamentele au fost prezentate „narativ”, într-o ședință comună a Comisiilor de învățământ și de muncă din Cameră, şedinţă la care au participat şi miniştrii de resort, Pavel Năstase, respectiv Lia Olguța Vasilescu, conform sursei citate.

De asemenea, Moldovan a precizat că modificările cuprinse în Raport nu au fost făcute publice până în noaptea de dinaintea votului, 3 spre 4 aprilie.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: cnatdcu; evaluare scoli doctorale; scoli doctorale
Adaugati un comentariu: