Cauta:

Conducerea Parlamentului a votat înființarea comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (20 aprilie 2017, 13:43)

Conducerea Parlamentului a votat înființarea comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, votul final urmând să fie dat în plenul reunit. Decizia a fost luată în Birourile reunite ale celor două Camere. Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților spune că rezultatul scrutinului putea fi altul și că speră ca toți cei implicați să se prezinte la audieri.

Comisia de anchetă urmează să cerceteze dacă persoane sau instituţii s-au implicat ilegal în organizarea şi stabilirea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2009, potrivit proiectului de hotărâre semnat de grupurile parlamentare ale PSD și ALDE.

Decizia a fost luată cu voturile membrilor Birourilor Permanente aparţinând coaliţiei guvernamentale, însă opoziţia a avut obiecţii. ”Au fost obiecţii ale colegilor de la PNL, USR şi PMP care s-au opus proiectului de hotărâre spunând că au amendamente la proiect sau că Parlamentului nu ar avea dreptul să ancheteze acest lucru”, a declarat Dragnea.

”Parlamentul are tot dreptul să cerceteze, să încearce să aducă la suprafață adevărul, cu speranța că vor veni toți cei implicați la audieri și vor spune ce știu”, a spus după ședință Liviu Dragnea.

Întrebat dacă mai dorește să fie președintele comisiei de anchetă, Dragnea a răspuns: Este dorința mea de când eram mic. Am făcut o afirmație publică și mi-o mențin, sper să fie de acord și colegii din coaliție”.

Despre o posibilă audiere a lui Traian Băsescu, Liviu Dragnea a afirmat că acesta este unul dintre personajele principale ale acestor alegeri dar nu a dorit să dea un răspuns clar precizând că toate aspectele vor fi stabilite după înființarea oficială a comisiei.

PSD și ALDE au cerut, înainte de Paște, să fie demarată o anchetă în Parlament privind alegerile prezidențiale din 2009. Reprezentanții formațiunilor, care dețin majoritatea în cele două camere ale Legislativului, vor clarificarea aspectelor cu privire la organizarea alegerilor din 2009, dar și cu privire la rezultatul scrutinului prezidențial. Solicitarea vine în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic legate de noaptea alegerilor și de persoanele aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: comisie de ancheta; alegeri prezidentiale din 2009; rezultate alegeri
Adaugati un comentariu: