Cauta:

Cum ajung românii să se trateze de cancer în Austria

Categorie: Sanatate | Autor: Infomm | (18 iunie 2017, 11:19)

Atunci când primeşti un diagnostic crunt, precum cancer, găsirea celui mai bun tratament este o cursă contra cronometru. Uneori, resursele pe care le avem în ţară nu sunt suficiente. Alteori, cauţi o a doua opinie. În acest caz, Austria e cea mai importantă opţiune a românilor, datorită tratamentelor performante.

Cei mai mulţi români care caută ajutor în spitalele din Viena ajung aici după ce, acasă, primesc un diagnostic cutremurător: cancer. În plus, tratamentele la care sunt supuşi în ţară nu fac faţă bolii, astfel că sunt îndrumaţi către clinici care le pot aplica tratamente de ultimă generaţie. „Peste 80% din pacienţii români sunt cazuri oncologice. Toţi vin pentru că n-au găsit soluţii în altă parte”, ne spune Darius Pencea, fondatorul firmei de intermediere medicală Austria Med. În fiecare lună, Pencea aduce la tratament circa 25 de români, care, mai întâi, au primit o a doua opinie în România de la specialiştii austrieci. „O dată pe lună venim cu specialişti în România, la o clinică privată cu care avem contract. Asta, după ce, în prealabil, pacienţii ne-au trimis pe e-mail toate datele lor medicale. Medicii le oferă o a doua opinie, care este gratuită”, a explicat Pencea.

În momentul în care bolnavul ajunge în Austria, are deja traduse toate actele medicale. „Pacientul intră în consultaţie la ora programată din timp, i se fac toate analizele în câteva ore şi, marele avantaj, dacă medicul decide că are nevoie de un tratament anume, acesta poate fi început imediat. La fel, şi în cazul operaţiilor. Nu există listă de aşteptare, pentru că boala nu aşteaptă”, a completat Pencea. În ceea ce priveşte costurile, el spune că acestea variază între 10.000 şi 300.000 €, în funcţie de afecţiune, tratament, clinica aleasă şi servicii. „Cert e că românii veniţi să se trateze în Austria lasă în clinicile de aici circa 200 de milioane de euro anual”, a adăugat Pencea.

Profesorul Rainer Ingo Kotz, chirurg ortoped şi directorul medical al clinicii Wiener Privatklinik, ne-a declarat că a operat mulţi români cu cancer osos, cărora în România nu li se mai dădea nici o şansă. „Un caz deosebit a fost al unui bărbat care avea cancer la bazin. I-am tăiat bazinul şi l-am dus în sala de radioterapie, unde a stat la raze timp de patru ore pentru a distruge tumora. Practic, osul e complet mort după această procedură, însă se revitalizează în interiorul corpului. După radioterapie, i-am implantat la loc bazinul. Revitalizarea se obţine însă în circa doi ani. De aceea este recomandată proteza. Aceasta costă însă 50.000 €”, a spus profesorul.

sursa: click.ro

Galerie:
Categoria de subiect: austria; tratament cancer in austria; boli; tratamente performante; oncologice
Adaugati un comentariu: