Cauta:

DE LA 1 FEBRUARIE 2017, se elimină taxa auto

Categorie: Economie | Autor: Dragos HOJDA | (12 ianuarie 2017, 10:58)

Timbrul de mediu se mai plăteşte până la data de 1 februarie. Guvernul României a decis, la începutul acestui an, eliminarea timbrului de mediu. Ioan Popa, director adjunct al Finanţelor Maramureş, a declarat, pentru Glasul Maramureşului: „Timbrul de mediu se va mai plăti până la 1 februarie, iar până atunci vom şti cum va fi în continuare”.

România TV spune însă că eliminarea timbrului de mediu, odată cu celelalte 101 taxe, va complica procedura de recuperare a banilor plătiţi de toţi cei care şi-au înmatriculat anterior maşinile. Avocaţii spun că, prin abrogarea OUG 9/2013, dispare şi procedura administrativă prin care se returnau banii.

Este ştiut faptul că, până acum, cei care îşi înmatriculau o maşină continuau să plătească timbrul de mediu, deşi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că taxa este discriminatorie. Statul român a fost obligat să restituie banii astfel încasaţi.

„Abrogarea OUG nr. 9/2013, „cu modificările şi completările ulterioare presupune şi eliminarea procedurii administrative perfecţionate şi simplificate de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, reglementată de articolul 12 din acest act normativ.

Această procedură, introdusă prin Ordonanţa din 31 august 2015, avea calităţi indiscutabile, care reprezentau, în egală măsură, un «avans» serios faţă de reglementarea anterioară: permitea restituirea integral a taxelor achitate în temeiul unor legi şi ordonanţe adoptate cu încălcarea dreptului european - OUG nr. 50/2008, Legea nr. 9/2012, prin parcurgerea unei simple proceduri administrative şi depunerea unui dosar la Fisc”, a declarat, pentru Mediafax, Alexandru Răţoi-Pârvu, avocat în cadrul unei case de avocatură.

Categoria de subiect: taxa auto; eliminare taxa auto; masini plati auto
Adaugati un comentariu: