Cauta:

Director fără contract de management

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (17 iulie 2017, 08:59)

Consiliul Judeţean continuă războiul în instanţă cu directorul Centrului Creaţiei Populare. Toate contractele de management ale directorilor instituţiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean au fost prelungite, cu excepţia unuia singur. Cel al directorului de la Centrul Creaţiei Populare, Ştefan Mariş. Acesta a atacat în instanţă o decizie a Consiliului Judeţean, iar acum cauza se judecă pe fond, următorul termen fiind în luna octombrie. Întrebat fiind ce va face în situaţia în care conducerea judeţului ia decizia de a-l suspenda din funcţie, Ştefan Mariş a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că forul judeţean nu poate hotără, atâta vreme cât nu există o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată.

„Este vorba aici despre o acţiune în instanţă şi, până nu se pronunţă instanţa, nu se poate face nimic. Până nu se dă sentinţă definitivă pe speţa aceasta, lucrurile rămân aşa cum sunt. Acest lucru este valabil pentru orice act administrativ care este atacat în instanţă”, a spus Mariş. „Directorul de la Centrul Creaţiei Populare a obţinut suspendarea deciziei date de noi, am pierdut la Cluj, iar acum termenul este în octombrie 2017. Încercăm să vedem care sunt posibilităţile noastre. Există o lege care spune că interimatul nu poate dura mai mult de şase luni. Suntem cumva între ciocan şi nicovală. Ştefan Mariş poate întârzia cu procesul un an sau doi.

Practic, stă în funcţie fără un contract de management. El cere ca instanţa să recunoască evaluarea din 2015. Or, fiecare director din instituţiile aflate în subordinea CJ a ştiut că vor fi făcute evaluări anuale şi una finală, în cazul acesta evaluarea finală nefiind recunoscută. Dacă pierdem acest proces, se va crea un precedent, aş spune periculos. Avem un director fără contract de management. La termenul din octombrie, am înţeles că vor fi şi martori, instanţa a admis acest lucru”, a precizat, pentru Glasul Maramureşului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş.

Acesta a mai arătat că administraţia judeţeană colaborează foarte greu cu această instituţie de cultură şi „am văzut asta pe propria-mi piele, atunci când am avut Zilele Maramureşului. Această nebuloasă nu face bine nimănui”.

Categoria de subiect: scandal maris stefan; director maris; centrul creatiei populare
Adaugati un comentariu: