Cauta:

DNA, mandat de arestare în lipsă pentru Sebastian Ghiță în dosarul ”Tony Blair”

Categorie: Justitie | Autor: Infomm | (17 mai 2017, 12:10)

Curg mandatele de arestare pe numele lui Sebastian Ghița! Cu doua zile înainte de audierea fostului deputat în Serbia, procurorii români cer detenția în lipsă, pe numele sau, în cel de-al cincilea dosar penal. Este vorba despre cazul "Toni Blair ", în care Ghița este judecat alături de fostul premier Victor Ponta.

Procurorii invocă o întâlnire între Victor Ponta și Tony Blair care ar fi fost sponsorizată de Sebastian Ghiță cu 220.000 de euro.

Întâlnirea despre care se vorbește în dosarul DNA Ploiești a avut loc la Johannesburg, în decembrie 2013, când au avut loc funeraliile lui lui Nelson Mandela.

Victor Ponta spunea că întâlnirea dintre el și Tony Blar a durat 15 minute și că fostul premier britanic i-a mediat o întâlnire și cu președintele SUA de la acea vreme, Barack Obama.

Întâlnirea a avut loc pe 13 decembrie 2013, când la Johannesburg era omagiat Nelson Mandela, o ceremonie care a adunat șefi de stat și de guverne din lumea întreagă.

Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri că îl are pe Tony Blair, fostul lider laburist, model în politică. Până la momentul 2013, Blair l-a vizitat pe Ponta la București de două ori. Există știri în presa vremii, care-l citează pe Ponta afirmând că modelul său în politică este fostul prim-ministru laburist, cum a fost loa sediul guvernului mentorul vizitându-l pe discipol, cum au luat masa împreună în apropierea sediului PSD.

Fostul premier al Marii Britanii a atras atenția presei londoneze, care a scris despre consultanța pe care fostul premier britanic le-o oferă clienților săi, despre care se crede că într-un singur an a ajuns la un portofoliu care i-a adus încasări de 15 milioane de lire sterline. Astfel, The Telegraph, a scris că Blair, care deţine firma de consultanţă Government Advisory Practice, s-a deplasat de cel puţin două ori la Bucureşti în 2013 pentru a se întâlni cu Ponta.

sursa: realitatea.net

Categoria de subiect: directia nationala anticoruptie; sebastian ghita; dosarul tony blair; arest
Adaugati un comentariu: