Cauta:

DNA - Oameni de afaceri din Baia Mare, trimişi în judecată. Decizia, pentru dare demită în formă continuată

Categorie: Justitie | Autor: Cătă ŢINEGHE | (15 mai 2017, 15:30)

Zilele trecute, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi oameni de afaceri din Baia Mare. Este vorba despre Pop Vasile și Pop Mihai Vasile, la data faptelor administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că în perioada 2013 – 2014, inculpații Pop Vasile și Pop Mihai – Vasile, în calitate de administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, i-au remis inculpatului Dragomirescu Petre Gabriel, la data faptelor expert I în cadrul ROMATSA RA București - Administrația Centrală – Direcția tehnică – Serviciul investiții, suma totală de 49.200 lei.

# Sechestru asigurator asupra unui imobil

Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de acesta din urmă, în schimbul atribuirii, către firma oamenilor de afaceri, a unor lucrări privind renovări și amenajări interioare în spațiile aparținând Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor și acceptarea la plată a unor situații de lucrări nereale, în condițiile în care toate facturile erau aprobate de către Romatsa RA – Administrația Centrală. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Pop Mihai Vasile. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție. 

# Un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Reprezentanţii DNA au mai amintit că, referitor la inculpatul Dragomirescu Petre Gabriel, în aceeași cauză, la data de 20 martie 2017, procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului, pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și participație improprie sub forma instigării la infracțiunea de spălare de bani. Oamenii legii au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Categoria de subiect: dna decizie; oameni de afaceri; trimis in judecata; mita in forma continuata; baia mare maramures
Adaugati un comentariu: