Cauta:

Doi alpiniști sunt dați dispăruți în Munții Retezat. Operațiunea de căutare a fost reluată

Categorie: Eveniment | Autor: Infomm | (20 martie 2017, 10:58)

Doi alpiniști sunt dați dispăruți în Munții Retezat. Aceștia au plecat sâmbătă dimineață pe traseu și nu s-au mai întors.

Nu mai puțin de 24 de salvamontiști și nouă jandarmi au reluat căutările, luni, în Munții Retezat pentru găsirea celor doi alpiniști care au fost dați dispăruți. Operațiunea este îngreunată din cauza viscolului și a ceții care diminunează vizibilitatea. Salvamontiștii au ajuns și la Pereții Bucurei, zona în care ar fi dispărut oamenii, însă nici urmă de ei.

Cei doi alpiniști, din Craiova, au plecat într-o expediție în Munții Retezat. Au pornit sâmbătă dimineață de la Cabana Gențiana spre Vârful Bucura și ar fi trebuit să se întoarcă seara. La ora 23:00 salvamontiștii au fost anunțați că aceștia au dispărut. O echipă formată din șapte salvamontiști a plecat în căutarea celor doi, însă abia a doua zi dimineață, din cauza viscolului, care a împiedicat începerea căutărilor. Operațiunea a fost ulterior oprită, din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit lui Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara, alpiniștii au experiență, au mai fost pe munte, aveau echipament tehnic, însă cel mai probabil au fost surprinși de vremea nefavorabilă. Alpiniștii au 30, respectiv 40 de ani.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: alpinisti disparuti; muntii retezat; salvamontisti; jandarmi
Adaugati un comentariu: