Cauta:

Doi ani la pușcărie pentru 100 de euro. Banii ar fi trebuit să fie plata pentru un polițist care trebuia să ”curețe” trei dosare penale

Categorie: Justitie | Autor: Infomm | (20 aprilie 2017, 21:43)

Când a pornit-o la plimbare cu o mașină neînmatriculată și fără să aibă permis de conducere nu s-a gândit nici o clipă la consecințe. Abia când s-a trezit că are nu mai puțin de trei dosare penale a încercat să scape cu o mică…atenție pentru polițistul care-l ancheta. Georgian Nicolae Pascale nu numai că nu a scăpat de necaz, ci a intrat într-unul și mai mare: va sta doi ani la pușcărie pentru 100 de euro, bani pe care i-a dat mită omului legii.

Cu experiența unei perioade destul de lungi trăită în pușcărie – unde și-a ispășit o condamnare de șapte ani pentru tâlhărie -, Nicolae Pascale a găsit o metodă proprie de a scăpa de belelele în care intrase. Cu perspectiva pușcăriei la orizont, bărbatul s-a gândit că omul legii ar putea avea prețul lui și i-a avansat o propunere care, și-a zis el, ar putea fi de nerefuzat. Ceva bani pentru ca cele trei dosare penale penale în care era cercetat (conducere fără permis, conducerea unui autovehicul cu numere de înmatriculare provizorii expirate, distrugere și violare de domiciliu), să fie ”curățate” și, astfel să cape de acuzații. Polițistul care îl cerceta a lăsat impresia că ar fi mulțumit de oferta făcută, chiar dacă nu fusese avansată vreo sumă, și i-a promis că totul se va rezolva.

Numai că în momentul în care Pascale l-a ”omenit” cu 100 de euro, la întâlnire au fost ”invitați” și ofițerii Direcției generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea. În baza acelui flagrant, Pascale a fost cercetat și, ulterior, judecat și condamnat la doi ani de închisoare de Tribunalul Tulcea. O instanță a Curții de Apel Constanța unde Pascale a crezut că va reuși să obțină clemență a menținut pedeapsa de doi ani. Așa că, bărbatul va sta doi ani la pușcărie pentru 100 de euro sub acuzația de dare de mită.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: inchisoare; plata politist; dosare penale
Adaugati un comentariu: