Cauta:

EXCLUSIV InfoMM.ro - POVESTE DE VIAŢĂ - O băimăreancă a rămas singură pe lume, după ce şi-a înmormântat soţul şi fiica

Categorie: Social | Autor: Crina STAN | (19 martie 2017, 21:07)

Cine circulă prin oraş a văzut-o cu siguranţă, măcar o dată, pe doamna Emilia. Are aproximativ 70 de ani, dar asta nu o împiedică să bată străzile în lung şi-n lat.

Povestea ei e una dramatică. Doamna Emilia a avut un soţ, dar acesta a decedat în urmă cu câţiva ani. La fel şi fata ei. Ambii au suferit de o boală necruţătoare: cancer.

„Sunt singură pe lume acum. Mi-a murit şi bărbatul în urmă cu vreo zece ani. Săracul de el, cât a suferit! De abia ne-am descurcat cu banii pentru medicamente. A trebuit să stăm, şi eu şi fata, numai prin spitale. În ultimele zile pe pământ nici nu m-a mai recunoscut. S-o dus, săracu, fără să mai ştie de el. După vreo cinci ani, mi s-a îmbolnăvit şi fata. O rămas singură după ce s-a despărţit de bărbat. Mi s-a rupt inima cum o vedeam cum suferă. Am îngrijit-o atât cât am putut, dar s-o dus şi ea săraca. Aceeaşi boală. Nu-i durere mai mare pentru un părinte decât să îşi vadă propriul copil murind”,

povesteşte bătrânica, suspinând.

# „Cum e familia, nu e nimic”

Se descurcă aşa cum poate. Pensia nu depăşeşte 700 lei. E şi ea bolnavă. Ia pastile pentru inimă. Nici nu e de mirare, ţinând cont de câtă durere a îndurat de-a lungul vieţii. De haine noi nu poate fi vorba. Nici nu îşi pune problema. Banii sunt prea puţini. I se duc pe medicamente şi mâncare. „Toţi banii mei merg pe medicamente. Facturile trebuiesc plătite, iar mâncarea, parcă se scumpeşte pe zi ce trece. Mă descurc cum pot, cum mă ajută Bunul Dumnezeu. E altfel când ai familia lângă tine, când simţi un sprijin. Cum n-am pe nimeni, e de 10 ori mai greu. Bunicii care au nepoţii alături şi familia ar trebui să fie recunoscători. Cum e familia, nu e nimic”, a arătat doamna Emilia.

Categoria de subiect: exclusiv infomm; poveste de viata; pensionara singura; singura pe lume; baia mare maramures
Adaugati un comentariu: