Cauta:

Finalizarea Aeroportului Baia Mare depinde de ROMATSA

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (06 ianuarie 2017, 09:16)

Anul 2017 va aduce redeschiderea Aeroportului Internaţional Baia Mare. Conducerea aerogării speră ca aerogara să fie în întregime operaţională odată cu venirea primăverii, dar totul depinde acum de cei de la ROMATSA. Finalul de an 2016 a adus şi finalizarea procedurii de exploatare a masei lemnoase de pe cele trei hectare din zona aeroportului, acest lucru însemnând că acum constructorul are undă verde pentru a finaliza lucrarea.

„La sfârşitul anului trecut, după ce masa lemnoasă a fost exploatată de pe cele trei hectare de pădure de către Direcţia Silvică Maramureş, am predat constructorului amplasamentul pentru a finaliza lucrările contractate. În paralel, am finalizat un studiu de obstacolare, prin care s-au colectat toate datele şi informaţiile operaţionale necesare pe o rază de 45 de km în jurul aeroportului. Necesitatea realizării lui a fost impusă de ROMATSA, pentru ca firma germană contractată de ei să poată proiecta noile proceduri instrumentale de aterizare-decolare, aşa numitele «autostrăzi aeriene» care vor fi folosite inclusiv de avioanele de mediu curier ale companiilor low-cost sau cargo”, a spus directorul Aeroportului, Dorin Buda.

Au fost recompartimentate spaţiile din aeroport

Acesta a ţinut să sublinieze faptul că se depun toate eforturile ca activitatea operaţională să fie reluată în cel mai scurt timp posibil, fără a afecta însă siguranţa zborurilor şi securitatea pasagerilor.

„Noi facem toate eforturile pentru ca aeroportul să devină operaţional în cel mai scurt timp, dar acum nu mai depinde de noi, ci de cei de la ROMATSA. Eu sper ca din primăvară să putem avea primele zboruri. Pot să vă spun că discuţiile cu operatorii low-cost sunt avansate, dar nu se poate face nimic concret până nu ştim aproximativ o dată de la care să se poată ateriza şi decola de pe aeroport.

Preţurile vor fi ca şi celelalte aeroporturi din ţară, cum sunt cele de la Satu Mare sau Cluj. Am făcut o recompartimentare a spaţiilor din aeroport, pentru a putea face faţă fluxului mare de călători pe care îi vom avea. Să nu uităm că vorbim de un alt aeroport cu alte caracteristici operaţionale”, a concluzionat Dorin Buda.

Din acest an, conform proiectului, pista de decolare-aterizare modernizată va avea 2150 metri lungime şi 45 de metri lăţime, precum şi o portanţă de minim PCN 57. Căile de rulare şi platforma de îmbarcare-debarcare au fost şi ele, de asemenea, modernizate şi aduse în parametri similari.

Categoria de subiect: aeroport baia mare; romatsa aerogari; aeroport baia mare 2017
Adaugati un comentariu: