Cauta:

Flori pentru jandarmi

Categorie: Editorial | Autor: Dorin Ștef | (11 februarie 2017, 11:43)

Greu de spus de unde au apărut huliganii care s-au luat la harță cu jandarmii, la mitingul din capitală de miercuri seara. Poate au fost plătiți, poate nu. Poate au aterizat la miting după ce au consumat alcool în ceva club și au văzut la televizor că s-a adunat popor în Piața Victoriei. Toată lumea a înțeles însă că acele persoane recalcitrante nu aveau absolut deloc de a face cu cei peste 100.000 de bucureșteni care manifestau pașnic împotriva unor ordonanțe de urgență a Guvernului. Ceea ce a părut ciudat a fost însă modul în care au intervenit forțele de ordine împotriva persoanelor care incitau la violență, de parcă ar fi primit ordin să-i lase să se desfășoare și abia apoi să-i ia pe sus.

Important este că, a doua zi, jandarmii au venit în piață cu niște pliante ce conțineau un ghid pentru protestatari, referitor la modul în care trebuiau să se comporte în cazul în care observau că în mulțime se infiltrau persoane hotărate să provoace scandal. |n contrapartidă, oamenii au venit cu flori, pe care le-au oferit jandarmilor. Și nu doar în București, ci în mai multe orașe din țară.

Un gest aparent siropos, dar extrem de profund, care a avut rolul să cimenteze o relație de colaborare, nu de dușmănie, între protestatari și jandarmi. Suntem totuși în anul de grație 2017. Oamenii sunt educați și civilizați. Ei au ieșit în stradă ca să protesteze, nu să facă revoluție și să răstoarne regimul și să se răfuiască cu forțele de ordine. Cei care au mintea îngustă și văd lucrurile altfel, se înșală. Ca să ne câștigăm dreptul de a protesta, să nu uităm că au murit oameni pe baricadele revoluției din 1989.

Categoria de subiect: flori pentru jandarmi; miting; capitala; manifestati pasnice
Adaugati un comentariu: