Cauta:

FORMULA 1 - Vettel a câştigat la Monte Carlo

Categorie: Sport | Autor: Mircea GRUMAZ | (30 mai 2017, 10:37)

MP al statului Monaco a oferit o cursă previzibilă, în care singura intrare la boxe a jucat un rol esenţial în stabilirea învingătorului şi a celorlalte două locuri de pe podiumul de premiere. Raikkonen a plecat excelent din pole position şi a fost urmat de coechipierul său Vettel, în timp ce Bottas a încercat fără succes să găsească o oportunitate de depăşire.

Verstappen a rămas pe locul 4, în ciuda tentativelor repetate ale coechipierului Ricciardo de a-l depăşi, în timp ce Hamilton a câştigat o singură poziţie la start şi a progresat astfel de pe 13 pe 12 după depăşirea lui Vandoorne.

După câteva tururi de tatonare, distanţele dintre piloţi s-au consolidat la circa două secunde, astfel că, aşa cum era de aşteptat, unica intrare la boxe pentru pneurile supersoft a fost decisivă. Bottas şi Verstappen au schimbat primii, urmaţi de Raikkonen şi, ceva mai târziu, Ricciardo, în timp ce Vettel a rămas mai mult pe circuit şi a reuşit să efectueze două tururi record.

Acest lucru i-a permis cvadruplului campion mondial să revină pe circuit pe prima poziţie, cu un avans relativ confortabil faţă de Raikkonen. La rândul său, la ieşirea de la boxe, Ricciardo a revenit pe circuit pe locul 3, în faţa lui Verstappen şi Bottas. De asemenea, Hamilton a abordat o strategie cu un prim stint foarte lung, iar acest lucru i-a permis să urce încă 4 poziţii, de pe 11 până pe 7. Al doilea stint al cursei a fost unul liniştit, în care Vettel şi-a consolidat prima poziţie cu un avans de peste 10 secunde, în timp ce Ricciardo a dat senzaţia că are posibilitatea să se apropie de Raikkonen.

Diferenţele s-au spulberat însa în turul 61, când Safety Car-ul a intrat pe circuit în urma unui incident între Wehrlein şi Button. Cei doi s-au acroşat în virajul de dinaintea intrării în tunel, iar Wehrlein a fost propulsat cu monopostul pe o parte în parapetul de protecţie şi a rămas blocat în această poziţie.

Marcus Ericsson a abandonat în timp ce maşina de siguranţă era pe circuit, în timp ce Vandoorne a avut o soarta similară la scurt timp ce intrarea Safety Car-ului la boxe, într-un moment în care ocupa locul 9 şi putea aduce primele puncte ale sezonului pentru McLaren. Finalul cursei a fost animat doar de un acroşaj între Perez şi Kvyat în urma căruia pilotul Toro Rosso a abandonat.

Vettel a obţinut a treia victorie din acest sezon şi şi-a consolidat avansul în fruntea clasamentului general la 25 de puncte în faţa lui Hamilton. Raikkonen a fost nevoit să se mulţumească cu locul doi, în timp ce Ricciardo a obţinut al doilea podium consecutiv după cel din Spania, în faţa lui Bottas şi Verstappen. Sainz a ocupat locul 6, în timp ce Hamilton a trecut linia de sosire pe locul 7, în faţa lui Romain Grosjean, Felipe Massa şi Kevin Magnussen.

Categoria de subiect: formula 1; sebastian vettel; ferrari; monte carlo; raliu
Adaugati un comentariu: