Cauta:

FOTO Abuzuri ale unor instituţii ale statului, reclamate de preşedintele Consiliului Judeţean

Categorie: Social | Autor: Dragos HOJDA | (17 februarie 2017, 09:19)

Şoferii maramureşeni, supăraţi şi ei, pe bună dreptate. Controalele efectuate de către cei de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) şi Poliţia Rutieră pe DN 18, zona Borşa, au fost catalogate de către preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, drept nişte abuzuri. Zetea a contestat modul în care cele două instituţii ale statului au decis să îi controleze pe şoferii care circulau zilele acestea pe DN 18, în oraşul de la poalele Pietrosului Rodnei. Şeful administraţiei judeţene s-a folosit de reţelele de socializare pentru a reclama aceste abuzuri.

„Am primit câteva semnale îngrijorătoare din zona Borşa. Un echipaj mixt ISCTR şi Poliţia Rutieră au procedat cu mânie proletară la verificarea participanţilor la trafic. Starea generală de «sănătate» a maşinilor, inspecţiile tehnice periodice, dar, mai ales, uzura bucşilor sau rotulelor au prezentat un deosebit interes pentru respectabilele organe de control. Apoi, mă scuzaţi că mă bag acolo unde Consiliul Judeţean Maramureş nu are atribuţii, dar totuşi nu pot să nu iau atitudine faţă de un abuz evident: să controlezi uzura bucşilor pe DN 18 (cel mai prost drum naţional din România) este ca şi cum ai fluiera în biserică, dragi slujbaşi ai Statului Român! Haideţi totuşi cu toţii să ne respectăm fişa postului şi să ne facem datoria pentru care am fost angajaţi, dar să înţelegem că suntem angajaţi pentru a ajuta cetăţenii şi nu instituţiile!!! (este o mare diferenţă între cele două)”, spune Zetea.

„Şi maşinile poliţiei se distrug pe acest drum”

Comentariile critice la adresa autorităţilor naţionale şi a celor judeţene nu s-au lăsat aşteptate. Maramureşenii critică de fiecare dată autorităţile judeţene că uită de zona Maramureşului istoric, în special de DN 18 şi DJ 186 Vadu Izei-Săcel.

„Oare cum de s-a ajuns în situaţia în care DN 18 este cel mai prost drum din România? De DJ 186 ce părere aveţi? Cel de pe Valea Izei, îl ştiţi prea bine, că doar veniţi mereu pe la noi (o dată la patru ani)! Oare noi nu plătim taxe? Oare noi nu suntem locuitori ai acestei ţări?”, întreabă Vasile Florin.

„Nicio lege de pe tot mapamondul nu prevede controlul bucşelor, telescoapelor. Oare din ce cauză ajung să se uzeze după o scurtă perioadă de timp? Şi mai spunem că avem DN? Drumul ăsta e o ruşine naţională! Şi mai vin ăştia să verifice cu atâta ardoare maşinile?”, completează Raul.

„Noi ne-am săturat să ne tot distrugem maşinile pe acest drum. De ce mai fac controale în trafic, când şi maşinile Poliţiei se distrug pe acest drum din aceleaşi cauze? Sau ei au alt fel de bucşe, alte telescoape, care rezistă la toate gropile din asfalt? E exces de zel, după părerea mea”, a concluzionat Ştefan T.

Galerie:
Categoria de subiect: foto abuzuri; controale dn 18; politie si soferi
Adaugati un comentariu: