Cauta:

GER ŞI AVALANŞE: Traseele montane din Borşa rămân închise

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (12 ianuarie 2017, 08:42)

Iubitorii muntelui trebuie să ştie că traseele montane din oraşul de la poalele Munţilor Rodnei rămân în continuare închise, cel puţin până când gradele din termometru se vor apropia de zero sau vor trece pe plus. Daniel Timiş, şeful Salvamont Borşa, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că traseele montane nu vor fi deschise până nu trece acest ger şi se stabilizează zăpada.

„La Borşa a fost foarte frig zilele acestea. Au fost zile când am avut ziua minus 18°C. Pârtiile au fost pline de turişti. Avem cam un caz sau două de accidentări pe zi pe pârtie. Am avut şi cazuri de hipotermie uşoară. Întâmpinăm o problemă cu turiştii care vin. Urcă cu telescaun, dar nu sunt echipaţi corespunzător. De asta şi luăm aceste măsuri, pentru că nu se gândesc la ce riscuri se expun. Şi vorbim de străini, nu de localnici. Oricum, eu închid traseele, dar nu îi pot opri dacă vor să urce pe munte. Dar atunci o fac pe propria lor răspundere”, a spus Daniel Timiş.

Salvamontiştii au atras încă o dată atenţia asupra riscului de avalanşe care există în masivele muntoase din judeţ. La aceasta data continuă să fie destul de frig în Maramureş, chiar daca pe timpul zilei soarele îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult. Sunt aşteptate de azi ninsori în judeţul Maramureş.

FOTO:Dragos HOJDA

Categoria de subiect: trasee montane borsa; cascada cailor munte; zapada munti avalanse
Adaugati un comentariu: