Cauta:

Golful și rugby-ul menținute la JO din 2024, halterele sub supraveghere (CIO)

Categorie: Sport | Autor: Agerpres | (10 iunie 2017, 18:53)

Cele 28 de sporturi din programul Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016, între care rugby-ul și golful, sunt menținute pentru Jocurile Olimpice din 2024 pentru care candidează Paris și Los Angeles, a anunțat, vineri, Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Halterele, asupra cărora apasă numeroase cazuri de dopaj, a fost plasat sub supraveghere și va trebui să furnizeze CIO "până la finele lunii decembrie 2017 un raport în care să precizeze cum va ataca problema dopajului", a anunțat Thomas Bach, președintele CIO.

Halterele și-au păstrat însă locul în programul JO din 2020 de la Tokyo, dar "noi am trimis un semnal foarte puternic după ce am retras 64 de sportivi din această disciplină pentru Tokyo", a adăugat președintele CIO.

Comisia executivă a CIO, reunită vineri la Lausanne, "va propune sesiunii să mențină la JO 2024 cele 28 de sporturi prezente la Rio în 2014", a explicat Bach. Recomandările comisiei executive sunt în general validate de sesiune.

Printre aceste sporturi figurează rugby-ul și golful, prezente sporadic în programul olimpic la începutul secolului XX, dar care au reapărut la Rio și figurează și în programul JO de la Tokyo.

Acest lucru nu va împiedica Parisul, dacă va fi desemnat pentru organizarea JO din 2024, să propună alte sporturi, cum ar fi surful sau escalada, ce vor apărea în premieră la Tokyo.

Categoria de subiect: golf rugby 2024; sporturi olimpice; haltere JO 2024
Adaugati un comentariu: