Cauta:

Gratuitatea studenților la călătorii cu trenul a lăsat CFR Călători fără vagoane. Traficul a crescut cu 75%

Categorie: Economie | Autor: Infomm | (15 martie 2017, 10:23)

Gratuitatea studenților la călătorii cu trenul a lăsat CFR Călători fără vagoane, susține directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes. Acesta a spus că traficul generat de studenți a crescut cu 75%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În februarie 2017, 355.000 de studenți au călătorit cu trenul, în contextul în care, de la 1 februarie, aceștia au gratuitate la călătoriile CFR. Traficul este cu 75% față de februarie 2016, când au fost 209.000 de călători studenți. În același timp, numărul abonamentelor care s-au cumpărat în luna februarie 2017 a ajuns la peste 4.400, față de 1.050 de abonamente cât s-au procurat în februarie 2016, a mai spus Szentes.

Din acest motiv, CFR Călători se confruntă cu o criză de vagoanea, susține directorul CFR Călători. Pentru a face față fluxului, CFR Călători a suplimentat cu până la 120 de vagoane, în fiecare weekend, garniturile care circulă către orașe importante dinspre București și, duminica în special, către București.

„Am luat câteva măsuri de eficientizare a activității: în fiecare vineri, sâmbătă, duminică lucrăm cu între 24 și 30 de casieri, avem peste 11 case dedicate studenților, marcate, iar prin megafoane aproape din minut în minut se îndrumă studenții la aceste case. De asemenea, în fiecare weekend suplimentăm numărul vagoanelor din garniturile către orașe importante dinspre București, respectiv spre București la sfârșit de săptămână, duminică în special, cu până la 120 de vagoane”, a subliniat șeful companiei.

De la 1 februarie, studenții au gratuitate la călătoriile cu trenul. Guvernul a aprobat la începutul lunii ianuarie o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic.

Ulterior, doi deputați au introdus un amendament prin care călătoriile studenţilor erau limitate între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază. Amendamentul a fost însă respins de Senat.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: cfr; trafic feroviar; gratuitate studenti; calatori
Adaugati un comentariu: