Cauta:

HANDBAL FEMININ - Schimbări mari la CSM Bucureşti

Categorie: Sport | Autor: Mircea GRUMAZ | (03 aprilie 2017, 11:06)

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti, campioana en titre a Europei, va fi antrenată din vara acestui an de daneza Helle Thomsen, în vârstă de 46 de ani, care a semnat un contract valabil pe doi ani, până în vara anului 2019, a anunţat clubul din Capitală.

„Sunt mândră ca unul dintre cele mai bune cluburi din Europa m-a dorit. Sunt nerăbdătoare să fiu pe banca echipei CSM Bucureşti, începând cu sezonul următor, şi să încep un nou capitol în România, să devin parte a handbalului bucureştean şi a celui romanesc”, a declarat daneza.

Thomsen va continua să pregătească şi echipa naţională a Olandei, colaborare pe care a început-o în 2016, reuşind să obţină medalia de argint la Campionatul European din 2016.

Helle Thomsen şi-a început cariera de antrenoare la Team Tvis Holstebro, dar primele rezultate notabile le-a obţinut cu FC Midtjylland, două titluri de campioană a Danemarcei, Cupa Danemarcei şi Cupa EHF, în perioada 2012-2016. A câştigat, de asemenea, medalia de bronz cu echipa Suediei la Campionatul European din 2014.

Anunţul venirii antrenoarei daneze la CSM Bucureşti vine după ce actualul antrenor al echipei, Aurelian Roşca, a decis să nu mai continue din vară la CSMB. Este şi normal, după ce conducătorii clubului au căutat şi au adus un alt antrenor, în funcţia de director tehnic. Cum ar veni, Roşca urma să fie şi el unul din staff, deşi avea toate obiectivele îndeplinite. Când ai vagonul de bani lângă tine şi poţi cheltui cât ai poftă, poţi aduce pe cine vrei tu şi poţi da afara pe cine vrei. Este încă un motiv pentru care CSMB nu va atrage simpatii.

Joi, CSM a anunţat ca Per Johansson, fost selecţioner al Suediei, se va ocupa de pregătirea echipei până la finalul sezonului, având ca principal obiectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, din 6-7 mai. Pentru a ajunge acolo, CSMB trebuie să treacă în dubla manşa din sferturi de echipa maghiară Ferencvaros Budapesta.

În cazul în care CSMB nu va trece de Ferencvaros, Per Johansson ar putea pleca imediat acasă în Suedia, ultimele meciuri de campionat cu Unirea Slobozia şi Corona Braşov urmând să fie pregătite de secundul Adrian Vasile.

Echipa va suferi o serie de schimbări în cadrul lotului pentru sezonul viitor, urmând să se despartă de Cristina Vărzaru (se va retrage), de interul stânga suedez Linnea Torstensson şi extrema dreapta spaniolă Carmen Martin, care vor pleca la formaţia franceza OGC Nice Côte d'Azur Handball. De asemenea, va mai pleca şi extrema dreaptă Simone Boehme, care venise de la Viborg în iarnă pentru a suplini lipsa Cristinei Vărzaru.

CSM Bucureşti le-a prelungit contractele la cinci jucătoare din lotul actual, daneza Line Jorgensen, franţuzoaicele Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon Saurina, suedeza Isabelle Gullden şi croata Jelena Grubisic, şi a reuşit trei achiziţii remarcabile: Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015 şi 2016, aflată în prezent la Buducnost Podgorica, şi jucătoarele norvegiene Marit Malm Frafjord şi Amanda Kurtovic, ambele de la Larvik.

Categoria de subiect: handbal feminin; CSM Bucuresti; Helle Thomsen; antrenor
Adaugati un comentariu: