Cauta:

Handbal Feminin Derby Slatina - CS Minaur

Categorie: Sport | Autor: Mircea GRUMAZ | (16 februarie 2017, 08:19)

Campionatul Diviziei A la handbal feminin s-a reluat de două săptămâni, cu primele două etape din retur. În seria A sunt 14 echipe, în timp ce în seria B au rămas doar 11.În seria A, lupta se dă între trei echipe, Rapid București (45 puncte), Dinamo (42 puncte) și HC Buzău (39 puncte). Bătălia cea mare pentru promovarea directă se dă între cele două grupări din București, cu un plus pentru Rapid, care a câștigat la scor meciul din tur (26-18). Decisivul va avea loc în data de 2 aprilie, când Dinamo va juca pe teren propriu. La Dinamo au mers și doi foști conducători de la HCM, respectiv Daniel Kotecz si Liviu Bala. Acolo au apărut câteva jucătoare din Liga Națională, pe lângă cele care erau deja de la începutul sezonului: Izabela Roșca, Ramona Farcău, Alina Horjea, Manuela Manda, Irina Șușka, Tamara Bokaric, Florența Ilie, Camelia Carabulea, Anca Polocoșer, Alla Șeiko Și altele.

În seria B, trei echipe au rămas în cărți: CSM Slatina, CS Minaur și CSU Reșița. Echipa din Banat a pierdut săptămâna trecută la Timișoara, ori la cum merg lucrurile, șansele CSU Reșița de a mai promova direct sunt acum reduse. Pentru că și Slatina și CS Minaur bat cam pe toată lumea. Asta nu înseamnă însă că Reșița este ieșită complet din calcule. Mai sunt și alte două grupări care ar putea pune probleme, dar numai în cazul în care prind o zi foarte bună, respectiv CSU Oradea și Mureșul Târgu-Mureș.

CS Minaur este pe un loc la care se poate gândi la promovare. Dar, cu lotul pe care îl are în acest moment, dacă ar promova, nu știu câte puncte am face în prima ligă (nu multe oricum). În iarnă, am văzut, nu au fost aduse jucătoare cu care să se încerce promovarea directă, deci este clar și pentru noi că promovarea nu este un obiectiv.

A venit o singură jucătoare, Ștefania Bălăceanu, de la Sfântu Gheorghe și atât. Cum nu știm mare lucru despre această jucătoare, vom aștepta să vedem și noi câteva meciuri.

Este interesant de știut și cine a ales pentru iubitorii handbalului din oraș să promoveze echipa de băieți, iar cea de fete nu. Sau nu cu investiții. Până la urmă, și echipa de fete și cea de băieți au tradiție, inclusiv în handbalul internațional. Nu știu dacă autoritățile locale pot sprijini două echipe de handbal în prima ligă. Ne uităm însă la sportul din oraș, care tinde spre praf: fotbalul nu mai există la nivel de seniori, voleiul a ratat tot ce se putea, baschetul este pe ultimul loc și nici nu ne-ar mira să nu „pună pușca jos înainte de terminarea sezonului”. Mai sunt două echipe de handbal în Divizia A și echipa de rugby care încă se bate la trofee.

Revenind la handbal, să spunem că pe 19 februarie, de la ora 11.00, în sala LPS Slatina se va disputa partida derby din seria B, dintre CSM Slatina și CS Minaur. Meci decisiv pentru promovarea directă în Liga Națională.

Gruparea condusă de Victorina Bora (antrenor principal) și Gavril Kozma (director tehnic) s-a întărit în această iarnă cu Ștefania Lazăr, o jucătoare care a evoluat ultima oară pentru HC Zalău. De altfel, în singurul meci disputat de oltence în retur, 31-18 cu CS Extrem, Lazăr a marcat de 12 ori.

Locul CSM Slatina: Diana Diaconu, Ramona Dumitrache, Elena Nagy (portari); Geanina Drăghici, Mihaela Popescu (centri); Monica Amoagdei, Iulia Andrei, Carmen Vesca, Mihaela Pătuleanu, Ștefania Lazăr (interi); Florentina Moisin, Diana Constantinescu (extreme); Cristina Cojocaru, Lorena Ostase, Elena Fulgoi (pivoți).

Măcar, teoretic, n-ar trebui să ne temem foarte tare de Slatina. Sunt jucătoare care au evoluat la un nivel bun, sunt sportive medaliate la întrecerile de juniori mondiale, însă și Baia Mare are jucătoare campioane sau câștigătoare de trofee. Clar e doar faptul că nu au auzit să se caute jucătoare pentru sezonul ce vine.

Precis nu se știe nici pe ce buget ne vom baza și alte lucruri de gen. De 12 zile nu există nicio știre pe site-ul oficial. Personal, am vorbit cu mai mulți conducători de cluburi și „mutările” acum se fac. Înainte de a se termina sezonul.

FOTO:jurnalul.ro

Categoria de subiect: derby handbal; handbal baia mare; promovare sport
Adaugati un comentariu: