Cauta:

Iarnă în Maramureş în aprilie. Strat de zăpadă de 60 cm la Borşa

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (20 aprilie 2017, 09:11)

Oricât de greu ar fi de crezut, în Maramures iarna a revenit de noaptea trecută. A nins abundent în Pasul Gutâi, dar şi în Pasul Prislop, drumarii având serios de lucru. La Borşa stratul de zăpadă măsoară 60 cm.

Prefectura Maramureş a anunţat că, având în vedere atenționarea cod galben de precipitații abundente, ninsori și vânt în Maramureș, valabilă până mâine, 21 aprilie, ora 6, precum și căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot județul, atât Drumurile Județene, cât și Drumurile Naționale se află în acest moment în teren, acționând cu utilajele din dotare. Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, s-a deplasat în noaptea de 19 / 20 aprilie în Pasul Gutâi, pentru a constata felul în care se intervine pentru deszăpezirea DN18.

Prefectul de Maremureş a spus: “În Pasul Gutâi s-a acționat încă din timpul nopții de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă care s-a depus într-un strat consistent. De asemenea, precipitații însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat și la Borșa, unde stratul de zăpadă măsura joi dimineață 50-60 cm. Deszăpezirea Pasului Prislop este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borșa – Cârlibaba, aflate în curs. Secția Drumuri Naționale Baia Mare a intervenit cu utilajele de deszăpezire din dotare și la nevoie va suplimenta numărul acestora. Stocurile de materiale antiderapante există în cantitate suficientă. În acest moment, în județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă”.

Autorităţile judeţene recomandă conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.

Categoria de subiect: iarna in maramures; zapada borsa aprilie; strat zapada aprilie
Adaugati un comentariu: