Cauta:

IEŞIRI ÎN ORAŞ VS CITIT - Cum îşi petrec timpul liber tinerii băimăreni

Categorie: Social | Autor: Crina STAN | (19 martie 2017, 19:20)

Pentru a afla dacă tinerii îşi petrec timpul liber aşa cum îşi doresc, am întrebat patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 23 ani.

Pentru Patrice, o zi de sâmbătă sună cam aşa: „Mă trezesc mai târziu în weekend, după care ies cu gaşca. De la cinci, am ore de baschet şi de la opt, merg la kangoo. Acum vine întrebarea, probabil, când îmi fac temele sau când învăţ. Cel mai bine mă concentrez noaptea, când e linişte şi toată lumea se pune la somn. Atunci îmi scot caietele şi învăţ. Bine, mai sunt cazuri când am teste sau proiecte, atunci renunţ la antrenamente sau kangoo. Nu prea am timp liber, mai tot timpul fac ceva. Şi la baschet, şi la kangoo merg cu prietenele, deci mereu sunt înconjurată de oameni faini. Iubesc ceea ce fac şi recomand fiecărui adolescent să practice un sport. Te face mai fericit şi mai sănătos”, ne-a declarat Patrice, în vârstă de 17 ani.

#„Timpul meu liber înseamnă distracţie maximă!”

Eliza, în vârstă de 23 ani, are o pasiune pentru cărţi. Deşi majoritatea adolescenţilor preferă cluburile, ea este îndrăgostită de literatură. „Nu prea am timp de multe lucruri. Însă mereu mi-am organizat timpul liber cu atenţie. Îmi place mult să citesc, am o mare pasiune pentru literatura engleză. Am acasă o bibliotecă uriaşă, în care-mi petrec mereu timpul. Nu ies cu prietenii aşa de mult, pentru că nu mai am timp. Lucrez şi timpul meu liber, adică weekendul, îl petrec odihnindu-mă. Stau în pat şi citesc sau merg la familia mea la ţară. În special acum că a venit vremea frumoasă, o să merg mai des la ţară. De asemenea, merg şi la înot. Am un prieten care este acolo instructor, aşa că mă cheamă uneori la o baie”, ne-a spus băimăreanca zâmbind.

Pe de altă parte, Marian Şimon, elev în clasa a X-a, ne povesteşte cât de frumoasă este această perioadă pentru el şi cât de mult se distrează. „Timpul meu liber înseamnă distracţie maximă! Am un grup de prieteni super cu care ies. Îmi place mult să mă dau cu skate-ul. Am trei colegi cu care ies seara în parc şi ne dăm cu skate-ul sau bicicleta. Îmi place mult să călătoresc. De aceea aştept cu nerăbdare ziua de sâmbătă când merg cu tatăl meu cu maşina de teren prin munţi”, ne spune tânărul.

#„Mai bine citesc decât să ies în oraş”

Pasiunea mea e arta. Acesta a fost mesajul Mariei. „Timpul meu liber este foarte preţios. Fiind la facultate am foarte mult de învăţat şi aproape fiecare weekend îl petrec cu nasul în cărţi. Mai bine citesc decât să ies în oraş. Nu reuşesc nicicum să ies ca alţi studenţi, ci îmi petrec timpul la bibliotecă. Poate sunt prea studioasă, dar prefer să fiu aşa. Prefer să mă odihnesc şi mă delectez cu filme sau citind. Îmi plac mult filmele vechi şi am şi o colecţie de cărţi vechi. Asta e pasiunea mea, cărţile, şi tot ce ţine de artă”, a precizat Maria.

Categoria de subiect: iesiri in oras; citit; timp liber; tineri; baia mare maramures
Adaugati un comentariu: