Cauta:

Încă un DECES cauzat de o infecţie intraspitalicească. Ucis de bacterii, la Spitalul Bagdasar-Arseni

Categorie: Sanatate | Autor: Infomm | (10 martie 2017, 11:33)

Încă un om a fost răpus de o infecţie intraspitalicească. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani care a murit în Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Acesta a fost internat pentru o afecţiune la coloană după ce a căzut dintr-o remorcă, însă nu căzătura i-a fost fatală, ci spitalul.

Aurelian îşi ajuta un vecin când a căzut din remorca unui tractor, de la doi metri şi jumătate înălţime. El a fost dus de urgenţă la spitalul din Câmpulung cu dureri mari de coloană. Acolo i s-a spus că are vertebrele tasate şi a fost trimis de urgenţă la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Aici a fost operat, iar totul a decurs normal. Soţia lui era chiar surprinsă de cât de repede îşi revine. Brusc omul a făcut febră foarte mare.

În timp ce soţul femeii se stingea, medicii îi ascundeau adevărul. Abia după deces familia a aflat din documentele medicale că bărbatul se infectase cu clostridium dificile, iar bacteria i-a fost fatală.

Bărbatul nu a avut niciodată nevoie de ajutor medical. La prima problemă a fost însă ucis de sistemul de care s-a ferit toată viaţa. Cazul a ajuns până la guvern, ministrul Sănătăţii a recitat aceeaşi poezie despre prevenţie.

”Am verificat chiar ieri, cu privire la raportarea infecţiilor nosocomiale. Încercăm să gândim un program pentru a stimula raportarea, dar nu asta este soluţia. Soluţia este de a găsi un mecanism pentru a preveni infecţiile nosocomiale”, a declarat, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Conducerea spitalului de urgenţă Bagdasar Arseni contrazice familia şi precizează că probele biologice recoltate în timpul internării de la pacient NU au confirmat prezenţa bacteriei Clostridium Difficille.

sursa: realitatea.net

Categoria de subiect: infectie intraspitaliceasca; deces; bacterii; spitalul bagdasar arseni
Adaugati un comentariu: