Cauta:

Închisoare din Siria, transformată în "abator uman". Mii de deținuți, arși

Categorie: Justitie | Autor: Infomm | (16 mai 2017, 14:50)

Regimul sirian a ars coruprile a mii de prizonieri, într-un creamtoriu uriaș, din cea mai renumită închisoare a țării, în efortul de a ascunde amploarea crimelor sale. Corpurile deținuților au fost incinerate lângă închisoarea Sednaya, din afara capitalei Damasc, pentru a gestiona numărul și a distruge dovezile.

Declarația conform căreia mii de deținuți au fost arși pentru a ascunde dovezile crimelor lor a fost făcută de un diplomat de top pentru Orientul Mijlociu. Stuart Jones, secretar adjunct al Biroului Departamentului de Stat pentru Afaceri din Orientul Apropiat, le-a spus reporterulor că scopul acestei acțiuni a fost de a gestiona numărul crimelor.

”Credem că înființarea unui astfel de crematoriu este un efort de a acoperi extinderea crimelor în masă, care au loc în închisoarea Sednaya”, a declarat Jones, potrivit Telegraph. Departamentul a realizat fotografii ce arată o clădire în complexul închisorii, clădire ce a fost modificată în anul 2013 pentru a susține crematoriul. Jones a declarat că imaginile prin satelit arată cum guvernul lui Bashar al-Assad ”a căzut la un nou nivel de depravare”, cu ajutorul aliaților săi, Rusia și Iran.

Peste 117.000 de persoane au fost reținute în închisorile din Siria, de la începutul revoltei împotriva președintelu în 2011, estimând că un număr de 70 de prizonieri sunt păstrați în celule de câte cinci. Jones a mărturisit că informația a venit de la câteva grupuri credibile pentru drepturile omului, din surse nonguvernamentale, precum și din ”evaluări ale serviciilor de informații”.

Într-un raport recent, Amnesty Internationa a numit închisoarea un ”abator uman”, susținând că în fiecare săptămână, adesea de două ori pe săptămână, între 2011 și 2015, grupuri de până la 50 de deținuți au fost scoase din celulele închisorii și executate. În ultimii cinci ani, până la 13000 de persoane, majoritatea civili considerați că se opun guvernului, au fost spânzurați în secret și fără proces.

În anul 2014, zeci de mii de fotografii ale prizonierilor morți, luate de un militar, cu numele lui de cod Caesar, au fost publicate la strigătul național.

sursa: click.ro

Categoria de subiect: inchisoare din siria; abator uman; detinuti
Adaugati un comentariu: