Cauta:

ÎNOT – Robert Glinţă, transferat la Dinamo

Categorie: Sport | Autor: Mircea GRUMAZ | (09 martie 2017, 11:26)

Robert Glinţă (19 ani), cel mai bun înotător român al momentului, şi Alin Coste (25 ani), alături de antrenorul Adrian Gherghel au semnat pentru CS Dinamo Bucureşti, potrivit grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Dinamo îşi întăreşte strategia în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 prin cooptarea unei echipe de cinci stele din sfera înotului”, precizează CS Dinamo.

„Suntem bucuroşi că ne-am alăturat celui mai titrat club din România”, au declarat cei trei la semnarea contractelor.

Monica Iagăr, preşedinta CS Dinamo, a declarat cu acest prilej: „Suntem convinşi că este o mutare benefică pentru toată lumea, din care va avea de câştigat în primul rând sportul românesc. Nu pot decât să fiu bucuroasă de faptul că ni s-au alăturat doi sportivi extrem de valoroşi şi un antrenor care, în pofida tinereţii, şi-a dovedit deja profesionalismul. Ne gândim la Tokyo 2020, iar cei trei sunt vârful de lance al înotului românesc. Nu pot decât să le spun bun venit în Familia Dinamo!”.

Robert Glinţă, născut pe 18 aprilie 1997, la Piteşti, este cel mai talentat şi mai valoros înotător român al prezentului. Campion mondial de juniori în 2015 la 100 de metri spate, deţinător al recordului mondial de vârstă pe această distanţă, multiplu recordman naţional, Glinţă a fost singurul român finalist la Jocurile Olimpice de la Rio (locul 8 la 100 de metri spate).

Alin Coste s-a născut pe 17 februarie 1992, în Baia Mare. Specialist în stilul fluture, el a făcut parte din ştafeta de 4x100 de metri liber care a luat startul la Jocurile Olimpice de la Rio (locul 15 la final).

Adrian Gherghel a fost declarat antrenorul anului 2016 în România de Federaţia Româna de Nataţie şi Pentatlon Modern. Şi el este tot din Baia Mare şi, pe lângă activitatea la nivel de antrenorat a îndeplinit şi funcţia de director al Liceului cu Program Sportiv.

Glinţă şi Coste au ca obiectiv principal în acest an o evoluţie cât mai bună la Campionatele Mondiale programate la Budapesta, în luna iulie.

Categoria de subiect: inot; Robert Glinta; Dinamo; Baia Mare; Adrian Gherghel; Alin Coste
Adaugati un comentariu: