Cauta:

INTERVENŢII - Peste 350 solicitări la Ambulanţă, de Paşti, în Maramureş

Categorie: Sanatate | Autor: Marius CÎMPIAN | (18 aprilie 2017, 11:42)

Aşa cum se întâmplă de obicei în perioada sărbătorilor de Paşti, angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş (SAJ) au fost extrem de solicitaţi şi în acest an. La dispeceratul instituţiei s-au înregistrat 363 de apeluri în intervalul 15-17 aprilie. Cea mai aglomerată zi a fost 17 aprilie, când s-au înregistrat 135 de apeluri, faţă de 112 în 15 aprilie şi 116 în 16 aprilie.

Cei mai mulţi maramureşeni au ajuns cu ambulanţa la spital în urma unor dureri abdominale şi colici biliare, cauzate de consumul excesiv de alimente specifice sărbătorilor pascale.

În perioada 15-17 aprilie, SAJ Maramureş a primit 12 solicitări pentru a transporta cetăţeni intoxicaţi cu alcool, 12 solicitări cauzate de depresii severe şi tot atâtea solicitări legate de crize cardiace, suferite de bolnavi în vârstă de peste 80 de ani.

De asemenea, au ajuns la medic cu ambulanţele SAJ Maramureş 20 de copii şi şase gravide care au născut în această perioadă.

“Putem spune că, pentru SAJ Maramureş, sărbătorile de Paşte din acest an s-au înscris în limitele normalului. Ba chiar numărul solicitărilor primite a fost cu 3% mai mic faţă de anul trecut. Îngrijorător este însă faptul că, pe perioada sărbătorilor pascale, numărul cazurilor de depresie creşte de la an la an”, a declarat pentru Glasul Mraamureşului, Ligia Micle, directorul SAJ Maramureş.

Categoria de subiect: interventii; solicitari; ambulanta; pasti; maramures
Adaugati un comentariu: