Cauta:

JOB SHADOW DAY - Elevii băimăreni de la Economic au stat în umbra poliţiştilor - GALERIE FOTO

Categorie: Social | Autor: Cătă ŢINEGHE | (18 mai 2017, 15:15)

Săptămâna aceasta a debutat pentru poliţişti cu întâlniri pline de entuziasm cu preşcolarii de la două grădiniţe din municipiul Baia Mare şi a continuat joi, 18 mai, cu o întâlnire de lucru cu liceenii de la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, în cadrul proiectului Job Shadow Day.

Interesul, curiozitatea, dorinţa de a cunoaşte domeniul poliţiei şi poate de a a-şi clădi o carieră în acest domeniu sunt doar o parte din motivele care au reuşit să-i scoată pe liceeni din sălile de clasă şi să-i transforme pentru o oră în “umbra unui poliţist”. Devenită tradiţie, Job Shadow Day a oferit joi elevilor oportunitatea de a vedea locurile în care se gestionează situaţiile de criză sau se iau decizii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, de a se întâlni cu anonimii care stau în spatele multor activităţi desfăşurate pentru siguranţa băimărenilor şi chiar de a participa la astfel de activităţi.

# Au văzut pe viu cum se face o anchetă criminalistică!

Viitorii poliţişti au fost întâmpinaţi joi dimineaţă la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, unde după o prezentare cu caracter mai degrabă teoretic şi după un scurt instructaj referitor la regulile pe care trebuie să le respecte pe parcursul desfăşurării activităţilor, au fost informaţi cu privire la oferta educaţională şi condiţiile necesare pentru a deveni poliţişti. “Apoi, liceenii au fost preluaţi de poliţişti de la Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic şi Poliţia Municipiului Baia Mare pentru a asista la activităţile specifice desfăşurate. Cei care au făcut parte din proiect au văzut pe viu cum se face o anchetă criminalistică, modalităţi de intervenţie pentru prinderea hoţilor, cum sunt testaţi şoferii sau cum sunt depistaţi cei care depăşesc limita legală de viteză în trafic. Angrenaţi timp de o oră în activităţile desfăşurate joi de poliţişti, elevii au înţeles că siguranţa noastră, a tuturor, depinde semnificativ atât de capacitatea de intervenţie la momentul oportun a forţelor de aplicare a legii cât şi de dăruirea celor implicaţi”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Galerie:
Categoria de subiect: job shadow day; colegiul economic nicolae titulescu; elevi in umbra politistilor; politie baia mare; baia mare maramures
Adaugati un comentariu: