Cauta:

Karate: România își menține locul I în clasamentul CE WUKF, după competițiile de la copii și minicadeți

Categorie: Sport | Autor: Agerpres | (09 aprilie 2017, 15:13)

Clasamentul rezultat în urma competiției de sâmbătă, la categoriile de copii și mini cadeți, din cadrul Campionatului European de Karate WUKF, organizat la Cluj-Napoca, arată că România își menține primul loc în clasamentul celor peste 50 de federații naționale participante.

Sportivii care fac parte din Federația Română de Karate WUKF au obținut, în total, de la începutul competiției, 45 de medalii de aur, 43 de argint și 49 de bronz. În cursul zilei de sâmbătă, a avut loc competiția la categoriile de copii și mini cadeți, în cadrul căreia au fost câștigate noi medalii.

''De aici rezultă că viitorul federației la nivel de copii și mini cadeți se află pe mâini bune, rezultând un număr de 32 de medalii de aur, 33 de argint și 42 de bronz obținute de copiii și mini cadeții Federației Române de Karate WUKF, doar în ziua de ieri (sâmbătă — n.r.)', a declarat Andrei Constantin, PR-ul evenimentului și al Federației.

El a precizat că aceste rezultate pot fi puse și pe seama afluxului de cluburi care, în ultimele 18 luni, s-au afiliat Federației Române de Karate WUKF, cele 20 de cluburi nou venite ridicând numărul total al cluburilor la 104.

''Putem spune că managementul conducerii Federației de a ridica nivelul acesteia prin deschiderea porților către toate cluburile a fost unul foarte bun. Cluburile care s-au afiliat Federației noastre au participat și au avut rezultate foarte bune. Surprize plăcute avem că acei noi veniți au adus sportivi de nivel internațional și în secțiunea juniorilor și seniorilor', a mai spus Andrei Constantin.

La finalul zilei de sâmbătă, în clasamentul competiției Slovacia reușise să își mențină locul II (18 aur, 8 argint, 12 bronz), Italia clasându-se pe locul III (8 medalii de aur, 6 de argint și 14 de bronz). Surpriza zilei a fost Polonia, care a urcat pe locul IV, devansând Danemarca, cu 7 medalii de aur, 6 argint, 5 de bronz.

În cursul zilei de duminică vor avea loc finalele juniorilor și seniorilor, considerate cele mai spectaculoase din competiție.În perioada 6-9 aprilie, în Complexul Sportiv Cluj Arena — Sala Polivalentă se desfășoară cea de-a IX-a ediție a Campionatelor Europene de Karate WUKF pentru toate vârstele, organizat de Federația Română de Karate WUKF. La eveniment participă 1.846 de sportivi de la peste 50 de federații, din 26 de țări.

Categoria de subiect: karate locul 1; clasament CE WUKF; competitie karate 2017
Adaugati un comentariu: