Cauta:

La 15 ani a abuzat sexual și a omorât o bătrână de 70 de ani. Riscă 18 ani de închisoare

Categorie: Justitie | Autor: Infomm | (16 martie 2017, 13:55)

Un minor de 15 ani a siluit, supus la chinuri groaznice şi omorât o bătrână de 70 de ani, riscând acum 18 ani de închisoare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a finalizat ancheta în cazul de omor din luna mai a anului 2014, atunci când o bătrână în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă în casă, ucisă în bătaie şi cu indicii clare de agresiune sexuală.

Pe 22 mai 2014, femeia de 70 de ani, din Milişăuţi, care se deplasa cu greutate, cu un cadru metalic, a fost găsită moartă în propria casă. Din ancheta ulterioară a rezultat că omorul a fost comis în principal în scop de jaf, femeia fiind ucisă pentru 700 de lei. Trupul neînsufleţit a fost găsit abia după 5 zile, un prim impediment important în anchetă.

Au fost iniţial doi inculpaţi pentru această faptă, ambii hoţi din locuinţe. Unul dintre ei avea să ajungă după gratii, ca principal autor, în baza declaraţiilor date de al doilea suspect, un minor în vârstă de 15 ani la acea vreme. S-a dovedit însă că doar acesta din urmă a fost autorul, minorul reuşind în primă fază să-i ducă în eroare pe anchetatori.

Din rechizitoriul de trimitere în judecată reiese că Vasile Vlăduţ Puşcaşu, pe atunci în vârstă de 15 ani, s-a deplasat cu o maşină de ocazie la Milişăuţi, având de la început intenţia de a intra în casa bătrânei pentru a găsi bani şi alte valori. Înainte de a intra în casă, minorul a luat din curte un băț de aproximativ jumătate de metru, un prim indiciu al intenţiilor violente ale acestuia. Intrat în casă, Puşcaşu a început să caute prin încăperi. După îndelungi căutări, a găsit, într-un dulap, suma de 700 de lei. La un moment dat, când minorul se pregătea să plece din casă, proprietara s-a întors din grădină şi a dat peste el. Au urmat momente groaznice.

Minorul i-a aplicat victimei mai multe lovituri de pumni la nivelul feţei, bătrâna căzând la pământ. Nu s-a oprit nici măcar în acest moment, din ancheta procurorului de caz rezultând că inculpatul a continuat să o lovească pe victimă şi s-a folosit şi de un electroşoc, lăsând mai multe urme de electrocutare pe corpul femeii, după care a încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea. Actul sexual în sine nu s-a consumat, minorul neavând erecţie.

Din primul moment pista judiciarişilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava a fost legată de doi tineri care au comis în acea perioadă mai multe furturi din locuinţe, inclusiv la Milişăuţi.

Vasile Mădălin Paşcu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, din Reghin, dar aciuat în comunitatea de romi de la Arbore, şi Vasile Vlăduţ Puşcaşu, de 15 ani, din Arbore, au fost audiaţi, iar minorul a declarat că el a fost complice şi l-a acuzat pe Paşcu că ar fi comis efectiv omorul, mai notează sursa citată. Minorul a dat numeroase detalii cu privire la modul în care a fost omorâtă bătrâna, ceea ce i-a convins pe anchetatori că a fost la locul faptei.

Vasile Mădălin Paşcu a fost arestat preventiv pentru omor de pe 25 mai şi până pe 6 august 2014. Pus în libertate la această dată, Paşcu a rămas inculpat pentru omor tocmai până pe 30 martie 2016. Practic, anchetatorii au vrut să se asigure fără vreun dubiu că acesta nu are legătură cu omorul. Aşa se face că testele ADN au tot fost repetate. Toate expertizele genetice i-au fost însă favorabile lui Vasile Mădălin Paşcu. Nu s-a găsit nici o probă că acesta a fost în casă în ziua crimei.

După 30 martie 2016, Vasile Vlăduţ Puşcaşu a rămas singurul inculpat din dosar. Anchetatorii au vrut însă să se asigure că totuşi nu a mai existat un al doilea autor, pe care minorul ar dori să-l acopere. Au existat şi dubii că un copil de 15 ani ar putea să comită de unul singur o faptă de o asemenea atrocitate.

Vasile Vlăduţ Puşcaşu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei şi tentativă de viol. Inculpatul este în libertate pentru că fapta este deja veche, iar probele nu le-au permis anchetatorilor să poată cere arestarea sa preventivă în lunile de după comiterea tâlhăriei urmată de moartea victimei. Conform Codului Penal, tâlhăria care a avut ca urmare moartea victimei se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 18 ani. Având în vedere modul în care a fost comisă fapta, pedeapsa pentru tânărul din Arbore, dacă va fi găsit vinovat, ar trebui să se apropie de maximul prevăzut de Codul Penal.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: batrana abuzata sexual; batrana omorata; inchisoare
Adaugati un comentariu: