Cauta:

Lectura face diferenţa dintre om şi animal

Categorie: Editorial | Autor: Dorin ȘTEF | (23 noiembrie 2016, 15:35)

In România secolului XXI se ajunge prea uşor profesor (titular sau suplinitor). Cu alte cuvinte, există situaţii în care predau la clasă persoane de o calitate profesională îndoielnică, rod al unui învăţământ superior corupt. In paralel, tot mai mulţi profesori din vechea generaţie ies la pensie în mod natural. Si astfel, învăţământul românesc slăbeşte calitativ pe zi ce trece.

De aceea, tinerele generaţii ies tot mai slab pregătite din şcoală. Atât profesional, cât şi sub aspectul exersării unor capacităţi care să le permită să se adapteze şi să interacţioneze corect şi eficient cu semenii.

De voie, de nevoie, după absolvire, tinerii pătrund în sistem şi ocupă locuri de muncă pe diverse paliere. Astfel, se slăbeşte sistemul. Societatea românescă devine tot mai vulnerabilă, din toate punctele de vedere (social, economic etc.). Unii dintre tineri pătrund în politică, ajung să iniţieze proiecte de lege şi să ne conducă. E firesc să se întâmple schimbul de generaţii. Problema e că din urmă vin mulţi oameni cu mult mai slab pregătiţi, sclavi ai tehnologiei. Relaţionarea interumană şi lectura cărţilor au fost de mult abandonate şi sacrificate pe altarul unui zeu perfid.

Fără lectură, eşti pe jumătate animal. Lectura te ridică la rang de om. A citi ceea ce au gândit alţii înseamnă a învăţa şi a acumula experienţă, deci a performa. Din acest motiv, trebuie să încurajăm lectura cărţilor de la vârste foarte fragede.

„Glasul Maramureşului” demarează o nouă ediţie a campaniei: „Donează o carte pentru un copil!”. Donaţiile se pot face la sediul redacţiei: str. 22 Decembrie, nr. 30.

Categoria de subiect: lectura; carti; donatii; glasul maramuresului
Adaugati un comentariu: