Cauta:

Louis Vuitton și Jeff Koons lansează o colecție de genți inspirată din pânze celebre

Categorie: Monden | Autor: InfoMM.ro | (17 aprilie 2017, 20:20)

Casa de lux franceză Louis Vuitton a lansat marți în colaborare cu artistul american Jeff Koons o colecție inspirată din pânze celebre, precum "Gioconda" lui Leonardo da Vinci, pentru a moderniza imaginea celebrelor sale genți, relatează EFE.

Tabloul "Vânătoarea tigrului" de Rubens, "Fata cu câinele" de Fragonard, "Lan de grâu cu chiparoși", de Van Gogh, și "Marte, Venus și Cupidon", de Titian completează o inițiativă care se bucură de autorizația pinacotecilor care găzduiesc aceste capodopere, precum muzeul Luvru.

Aceste cinci pânze au fost deja reinterpretate de Koons, în seria sa 'Gazing Ball', prezentată la galeria Gagosian din New York în noiembrie 2015.

Michael Burke, președintele casei Louis Vuitton, a declarat ziarului Le Figaro că această serie va provoca o dezbatere despre marii maeștrii și va arăta cum canoanele frumuseții sunt influențate de "o lungă listă de artiști".

Modelele acestei colecții 'Masters', prezentată marți, va fi pusă la dispoziția publicului începând din 28 aprilie și va costa, de exemplu modelul Speedy, aproximativ 2.100 de euro (2.223 de dolari).

Ideea a venit din partea lui Delphine Arnault, directoarei adjunctă a Louis Vuitton, iar Koons a declarat ziarului Le Figaro că a acceptat-o deoarece îi place "să încerce toate posibilitățile creative ale artei".

Sursa: agerpres.ro

Categoria de subiect: louis vuitton jeff koons; lansare colectie genti; inspirata panze celebre
Adaugati un comentariu: