Cauta:

Ministrul Muncii: Salariile IT-iştilor din sistemul judiciar sunt între 16.000 şi 20.000 de lei, facem o structură la nivelul tuturor instituțiilor

Categorie: Social | Autor: Infomm | (18 mai 2017, 19:50)

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat, joi, în cadrul dezbaterilor pe marginea legii salarizării unitare, din cadrul comisiei de muncă a Senatului, că salariile IT-iştilor din sistemul judiciar sunt între 16.000 şi 20.000 de lei. Comisia a respins au amendament care prevedea creşterea salariilor specialiştilor în domeniul informatic din justiţie.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că la nivelul Guvernului se are în vedere constituirea unei structuri formate din specialişti IT care să deservească toate instituţiile statului.

„La ora actuală, la nivelul Guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare”, a afirmat ministrul.

Senatorul Şerban Nicolae a depus un amendament la legea salarizării unitare care prevede creştere salarială pentru personalul IT angajat în justiţie. Ministerul Muncii nu a fost de acord cu această propunere, arătând că nu trebuie făcute discriminări între personalul angajat în domeniul informatic din diferite instituţii ale statului.

Senatorul PMP Dorin Bădulescu a susţinut amendamentul colegului său de la PSD, Şerban Nicolae, precizând că IT-iştii de pe lângă tribunale, judecătorii, Curţi de Apel au responsabilităţi importante între care şi aceea de a gestiona „baza naţională pentru toate dosarele”.

Amendamentul a primit și susținerea lui Eugen Pîrvulescu (PNL). ”Chiar dacă sunteţi ministru, doamna fost primar, şi trebuie să ţineţi cont de specialiştii din România şi din justiţie pentru că, chiar dacă sunteţi ministru astăzi, mâine poate nu mai sunteţi, trebuie să vă gândiţi că lucrurile trebuie să funcţioneze, pentru că, dacă se întâmplă să cadă un server într-o instanţă, s-ar putea ca dumneavoastră care sunteţi încă prin instanţe să păţiţi ceva şi să vă treziţi cu altă hârtie acasă şi atunci trebuie să îl remuneraţi cum trebuie pe acel specialist IT”, a afirmat Pîrvulescu, în timpul dezbaterii din comisie.

Lia Olguţa Vasilescu a replicat, arătând că salariile IT-iştilor din sistemul judiciar sunt „între 16.000 şi 20.000 de lei”. ”Salariile IT-iştilor din justiţie, ca să ştim despre ce vorbim, sunt între 16.000 şi 20.000 de lei. Adică 200 de milioane şi 160 de milioane. În ceea ce priveşte IT-iştii de la Casa de Pensii sau de la ANPIS sau ANAF sau celelalte instituţii, nu cred că ar trebui să fie o diferenţă de salarizare. Dacă facem legea unitară de salarizare, atunci trebuie să acordăm salarii egale la muncă egală, pentru că e mai grav dacă mâine cade sistemul Casei de Pensii şi nu se mai pot plăti pensiile, sau de la şomaj, decât dacă aş mai fi eu prin vreo instanţă. Nu mai sunt, dar dacă aş fi, nu ar fi atât de grav decât să nu îşi mai încaseze oamenii pensia”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Senatorii din comisia de muncă continuă, joi, dezbaterea pe legea salarizării unitare, pentru a treia zi consecutiv, în fiecare zi lucrările finalizându-se după aproximativ opt ore de lucru. Comisia de muncă din Senat a început, luni, dezbaterile pe marginea legii salarizării unitare, depusă în Parlament ca propunere legislativă a grupurilor PSD și ALDE. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că legea salarizării unitare poate fi îmbunătățită, iar ministerul este deschis la îmbunătățirea lui, în urma dezbaterii parlamentare.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: ministrul muncii; salarii it din sistemul judiciar; legea salarizarii unitare
Adaugati un comentariu: