Cauta:

INTERVENŢIE - 400 oi salvate din apele Someşului de către pompierii maramureşeni - VIDEO ŞI FOTO

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (06 februarie 2017, 19:05)

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a ajutat în dimineața zilei de luni, 6 februarie, un cioban să-și salveze cele 400 de oi din apele Someșului. Acesta a fost surprins aseară, cu turma, de creșterea nivelului apelor râului și a fost nevoit să-și lase necuvântătoarele pe o insulă, la circa 50 de metri de mal, pe raza localității Săbișa.

Dimineață, ciobanul a cerut ajutor la I.S.U. Maramureș, iar un echipaj al Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, coordonat de către mr. Zah Adrian, șef centru operațional, s-a deplasat la fața locului.

# Oaie luată de curenţii de apă

Pompierii au lansat barca la apă și au reușit să ajungă, împreună cu ciobanul, la animalele izolate. Pentru că nivelul râului scăzuse ușor, turma a fost mânată de cioban spre mal. “Traversarea nu a fost lipsită de emoții. O oaie a fost luată de curent, dar pompierii au reușit să o salveze și au dus-o cu barca pe uscat. Misiunea a durat circa o oră, acțiunile de salvare fiind sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sabișa”, au explicat reprezentanţii ISU Maramureş.

Un alt echipaj al Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit, în același timp, la o fermă din comuna Cicârlau. “Accesul era blocat din cauza creșterii nivelului Someșului. Pompierii au evacuat 30 de animale- vaci, viței, capre și iezi- amenințate de ape. Intervenția a durat circa două ore”, au arătat reprezentanţii ISU Maramureş.

Video:

Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player
Categoria de subiect: misiune; salvare; somes; pompieri; maramures
Adaugati un comentariu: