Cauta:

Nicușor Dan: USR va contesta decizia AEP de a nu returna banii cuveniți pentru campania electorală

Categorie: Politica | Autor: AGERPRES | (18 aprilie 2017, 19:53)

Uniunea Salvați România va contesta decizia Autorității Electorale Permanente de a nu returna către partid cei 640.000 lei pentru campania electorală, din care cea mai mare parte reprezintă donațiile primite prin platforma "Finanțare Politică" construită de Asociația G2 și plăți către Google și Facebook, a anunțat marți președintele USR, Nicușor Dan.

"Motivul AEP este că toate acestea nu au semnăturile olografe ale donatorilor, Google și Facebook! Decizia AEP ne întoarce în secolul trecut, într-o perioadă apusă când plățile electronice erau abia la început și supuse neîncrederii. Din păcate, acțiunea acestei instituții — pe care am considerat-o ca având un rol modernizator în procesul electoral — pune sub semnul întrebării, pentru viitor, posibilitatea ca un partid să fie susținut, prin contribuții, de către cetățeni. Și nu orice fel de cetățeni, ci chiar segmentul cel mai activ din populație, acela care nu are timpul necesar să completeze un vraf de hârtii când există opțiunea globală de a dona, pentru orice cauză, cu un simplu click", a scris Dan, pe Facebook.

Potrivit președintelui USR, "decizia demonstrează că AEP, precum vechii politicieni, nu poate concepe că un partid poate strânge puțini bani de la mulți donatori și obligă partidele politice să rămână tributare marilor finanțatori".

"Știm foarte bine cât de mult rău a făcut și face în continuare politicii românești această practică. USR nu o va accepta niciodată și va continua să strângă donații prin instrumentele online, chiar cu riscul să nu beneficieze de posibilitatea legală a rambursării sumelor cheltuite în campaniile electorale", a completat Nicușor Dan.

El a informat că USR va contesta decizia AEP "pe care o consideră ilegală".

"Sperăm ca justiția să facă dreptate nu atât USR, ci miilor de cetățeni care au donat cu bună-credință pentru noi și cărora le mulțumim. De asemenea, vom face amendamente astfel încât posibilitatea de a face plăți electronice să fie clarificată în legislația în vigoare privind finanțarea partidelor politice", a punctat președintele USR.

Categoria de subiect: nicusor dan contestatie; bani campanie electorala; returnare bani AEP
Adaugati un comentariu: