Cauta:

NOI CAPTURI LA GRANIŢĂ - Contrabanda cu ţigări rămâne o modă la frontiera de nord a Maramureşului - VIDEO ŞI GALERIE FOTO

Categorie: Eveniment | Autor: Cătălin ŢINEGHE | (26 octombrie 2016, 13:09)

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei, peste 17.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 166.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 7.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane de sex masculin care încărcau într-un autovehicul de teren colete voluminoase.

Cinci contrabandişti reţinuţi pe malul ucrainean

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și mașina dispersându-se în direcții diferite prin pădure și îndreptându-se spre teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin care au comunicat autorităţilor româneşti faptul că pe direcția respectivă au reținut cinci persoane, care au trecut ilegal frontiera din România în Ucraina. De asemenea, în autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care țigările și mașina în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. “În continuarea verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost condus de M.A., de 19 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, persoana în cauză fiind condusă la sediul sectorului pentru audieri. În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.000 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. Totodată, autoturismul Suzuki Vitara folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Genţi cu ţigări, abandonate pe malul Tisei

În data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 4.00, o patrulă a poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a descoperit abandonate pe malul râului Tisa, două genți voluminoase în care se aflau ţigări. “În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de proveniență ucraineană, în valoare de 13.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare fiind efectuate verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, au mai precizat reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei. Alte două capturi au avut loc în judeţul vecin, Suceava, aflat de asemenea în aria de administrare a ITPF Sighetu Marmaţiei.

Galerie:
Video:

Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player
Categoria de subiect: noi capturi la granita; contrabanda tigari; la moda la frontiera; frontiera nord; maramures
Adaugati un comentariu: