Cauta:

Pacient mort după o transfuzie greșită făcută la Spitalul Pantelimon din București

Categorie: Sanatate | Autor: Infomm | (20 aprilie 2017, 21:27)

Pacient mort după o transfuzie greșită făcută la Spitalul Pantelimon din București. Un bărbat în vârstă de 66 de ani după ce a primit o altă grupă de sânge.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, venea de mai mult timp la Spitalul Pantelimon din București. Acesta suferea de mai multe afecțiuni, printre care și ciroză. Din primele informații, asistenta nu a verificat grupa de sânge a pacientului și i-a făcut o transfuzie greșită.

Vineri seară, pacientului i s-a făcut rău și a fost transferal la Spitalul Floreasca, unde a murit.

În urma acestui incident, Ministerul Sănătății trimis Corpul de Control la Spitalul Pantelimon din București și va întocmi un raport. În paralel, conducerea spitalului a demarat o anchetă internă. Dacă va fi găsită vinovată, asistenta care a făcut transfuzia riscă să fie sancționată cu desfacerea contractului de muncă.

Anul trecut, în iunie, o femeie de în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Chirurgie Plastică, la o săptămână după ce i-a fost făcută o transfuzie greșită de sânge cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A. Medicul și asistenta medicală care i-au făcut transfuzia au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Anul acesta, la Spitalul Filantropia din Craiova, doi pacienți au murit în urma unor transfuzii de sânge. Spitalul a fost amendat cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină. Au mai fost amendați, cu câte 1.000 de lei, medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii și alți trei asistenți din secția de hematologie.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: pacient mort; transfuzie gresita; spitalul pantelimon din bucuresti
Adaugati un comentariu: