Cauta:

PĂRERI - Viitorul tinerilor, unul nesigur, în opinia pensionarilor băimăreni

Categorie: Social | Autor: Crina STAN | (19 martie 2017, 20:20)

Cine nu a auzit laudele bunicilor la adresa nepoţilor? Bunicii sunt cei care îşi iubesc şi îşi îngrijesc nepoţii mai mult ca oricine. Pentru sănătatea, fericirea şi viitorul lor, bunicii îşi cheltuiesc toate economiile numai ca nepoţii lor să fie fericiţi.

Bunica Ioana, în vârstă de 56 ani, are doi nepoţi mari, pe care-i iubeşte mult de tot. Însă, este foarte îngrijorată de viitorul lor. „Am doi nepoţi mari, unul are 27 ani, iar celălalt are 23. Amândoi au terminat facultatea cu ajutorul lui Dumnezeu. Tare mult am avut de tras cu ei. Au trebuit bani mulţi, ore în particular, bani pentru navetă, restanţe. Noi mereu i-am ajutat şi le-am oferit tot ceea ce am putut. Totuşi, sunt tristă că nu au un viitor în ţara noastră. Cel mare a terminat facultatea de inginerie, iar cel mai mic cea de jurnalism. Nu au niciunul loc de muncă în domeniu. Şi aşa, a fost greu să se angajeze undeva. E trist când încerci să oferi tot ce se poate copiilor tăi, iar ţara şi statul nu le oferă mai nimic. Pe vremea mea era altfel. Păi pe vremea mea aveam garantat un loc de muncă. Eram obligaţi să muncim. Viitorul nepoţilor este cam nesigur acum. Sunt de părere că tinerii ar trebui mai mult băgaţi în seamă”, a declarat doamna Ioana Pomănar.

# „Îmi este frică de viitorul tinerilor”

De aceeaşi părere este şi Aurel M. La viaţa lui, domnul Aurel a fost profesor de matematică. Tot la fel şi-a îndrumat şi nepoata. Minodora, în vârstă de 25 ani, este profesoară, la fel ca bunicul ei. „Toată viaţa mea mi-am dedicat-o tinerilor. I-am învăţat matematică, formule şi cum să afle câte mere are Ana. Pot să zic că meseria de profesor este una frumoasă. Cel puţin pe vremea mea era. Elevii mă respectau, iar statutul de profesor era unul foarte bine văzut. Acum însă lucrurile nu mai sunt la fel. Nepoata mea e profesoară, din câte îmi povesteşte, elevii nu mai sunt la fel de cuminţi şi nu mai au respecul de odinioară. Îmi este frică de viitorul tinerilor. Nu mi-am îndrumat nepoata greşit, ştiu sigur asta. Însă, ceea ce se întâmplă în ziua de azi este greşit. Salariul unui profesor este cam mic, respectul nu se mai oferă. Nu vreau să cred că mi-am îndrumat nepoata spre un drum greşit. România e ţara mea, nu sunt de acord ca tinerii să plece în străinătate. Dar nici nu vreau să cred că viitorul celor tineri este unul nesigur şi îngrijorător”, a precizat băimăreanul. Prin urmare, cei de vârsta a treia se ingrijorează de viaţa nepoţilor şi de viitorul lor.

Categoria de subiect: pareri; opinii; pensionari; viitorul tinerilor; baia mare maramures
Adaugati un comentariu: