Cauta:

Parlamentarii vor cheltui lunar 19.575 de lei, pe lângă salariul de 13.050 de lei; Pentru cazarea la hotel vor primi 6.525 de lei

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (05 iulie 2017, 18:50)

Parlamentarii vor cheltui lunar 19.575 de lei, pentru birourile din teritoriu, per lângă indemnizația de 13.050 de lei. Sumele forfetare pentru activitatea din circumscripțiile teritoriale urmează să fie stabilite de conducerea Parlamentului, și cresc substanțial, după ce și salariile aleșilor s-au dublat, prin legea salarizării unitare. În plus, pentru cazarea la hotel, parlamentarii vor primi 6.525 lei, lunar.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea spune că va ridica problema sumelor forfetare, în ședința de miercuri.

”Eu o să ridic, astăzi, subiectul în Birourile reunite, să vedem când și care este modalitatea prin care noi să modificăm foarte rapid Statutul. Eu cred că în afară de indemnizații, celelalte sume să rămână la nivelul actual. Nu cred că, o dată cu mărirea indemnizației, s-a mărit și cazarea în București”, a spus el, la Parlament.

Întrebat dacă parlamentarii merită această dublare a salariilor, Dragnea a răspuns: ”Asta hotărăște poporul”. El a continuat: ”Am înțeleles, eu sunt vinovatul de serviciu. Din acest motiv, eu susțin ca celelalte sume să rămână la fel”.

Potrivit Regulamentului comun al Parlamentului, în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţilor şi senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare, unde, cel puțin teoretic, aleșii ar trebui, în fiecare săptămână să meargă pentru a primi în audiență alegătorii din circumscripție, pentru a le asculta nemulțumirile și problemele.

Cuantumul sumei este stabilit prin hotărârea Birourilor permanente reunite ale celor două Camere , în funcţie de resursele bugetare, dar nu mai puţin de o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului.

Care sunt beneficiile mandatului de parlamentar

Potrivit modificărilor aduse prin legea salarizării unice, un parlamentar (deputat) va avea o indemnizație de 13.050 lei pe lună. Pe lângă salariu, aceștia vor mai primi, tot de la buget:

6.525 RON, suma forfetară pentru cazarea in Bucuresti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu in Bucureşti)

1400 RON, combustibil

476 RON, suma alocată pentru deplasări in circumscripţia electorala.

19.575 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentara (cabinet parlamentar, angajaţi, protocol, alte cheltuieli)

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: parlamentari; salariu; cazare hotel; indemnizatie
Adaugati un comentariu: