Cauta:

Parlamentul va deconta transportul și cazarea persoanelor chemate la audieri în comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009

Categorie: Economie | Autor: Infomm | (13 iunie 2017, 22:48)

Parlamentul va deconta transportul și cazarea persoanelor chemate la audieri în comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009. În plus, Birourile permanente reunite au aprobat prelungirea cu 60 de zile a activităţii comisiei de anchetă.

„Birourile permanente au fost de acord cu prelungirea programului comisiei de anchetă şi cu suportarea cheltuielilor pentru unele dintre persoanele invitate care nu îşi pot permite financiar drumul şi cazarea când sunt invitaţi la comisie. A fost o cerere oficială, am înţeles că atunci când a fost audiat unul dintre invitaţi a spus că nu are bani, că s-au găsit soluţii, s-a făcut o chetă. Ca să nu ne mai trezim cu astfel de situaţii, pentru oameni cum e domnul Berceanu sau alţii, se pot deconta cheltuielile în condiţiile în care o persoană invitată spune că nu îşi poate permite cheltuielile. Activitatea comisiei a fost prelungită cu 60 de zile”, a spus vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

Decizia vine după ce fostul ministru Radu Berceanu le-a spus parlamentarilor că vrea să i se deconteze deplasarea, dacă este chemat la audieri.

”Eu am fost invitat miercuri, la ora 3, printr-un SMS în care se spunea că trebuie să vin astăzi, la 11,00, și eu tot printr-un SMS am întrebat cine plătește toată distracția, pentru că cine se distrează trebuie să și plătească, cel puțin așa știu eu. Și nu mi s-a mai răspuns nimic. Drept urmare, nu știu cine a tras concluzia că nu vreau să mă prezint la comisie. Văzând ieri că toată lumea e cam pe direcția asta, am scris azi-dimineață un nou SMS și am spus cum a rămas? Mi s-a spus că, dacă fac nu știu ce cerere, o să îmi plătească Senatul, ceea ce nu ăsta era scopul meu. Eu nu am o problemă cu plătitul, am o problemă cu modul în care se fac lucrurile astea, pentru că poate altcineva nu are chef să vină de la Suceava când i se năzare oricui să fie întrebat, chemat”, spunea Berceanu la Palatul Parlamentului, săptămâna trecută.

Decizia conducerii celor două Camere privind prelungirea programului comisiei de anchetă şi decontarea cheltuielilor celor audiaţi a fost criticată de preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

”Vor să menţină mascarada şi să mai distragă atenţia opiniei publice pe un subiect cu totul şi cu totul fals, care nu are nicio relevanţă pentru viaţa cetăţeanului de zi cu zi. Show-ul continuă. Pe perioada vacanţei parlamentare, PSD ori de câte ori va întâmpina o problemă de fond serioasă va distrage atenţia opiniei publice cu o comisie de anchetă fără niciun sens, pe banii cetăţeanului român”, a spus Turcan, după ședință.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, Mihai Fifor spunea săptămâna trecută că va propune prelungirea cu 60 de zile a activităţii comisiei, din cauza volumului mare de informaţii care trebuie procesate.

”Volumul de informaţii este foarte mare şi este nevoie de timp ca să putem să facem o activitate cât se poate de consistentă şi să elaborăm un raport concludent. Ne dorim ca această comisie să aibă cu adevărat un rol în determinarea modului în care s-au organizat şi desfăşurat alegerile”, spunea atunci Mihai Fifor.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: parlament; decontare transport; audieri in comisia de ancheta
Adaugati un comentariu: