Cauta:

PERCHEZIŢII ÎN MARAMUREŞ - Produse de curăţenie, suspceptibile a fi contrafăcute

Categorie: Justitie | Autor: Cătă ŢINEGHE | (11 aprilie 2017, 13:09)

În dimineaţa zilei de marţi, 11 aprilie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 23 percheziţii la persoane bănuite de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

La data de 11 aprilie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 23 de percheziţii domiciliare. Perchezițiile sunt efectuate în județele Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile persoanelor ce cordonează activitatea acestora.

# Preţuri inferioare celor originale

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală. În fapt, din cercetări a reieșit că, atât în mediul online, cât și în mod direct, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deține în regim de franciză 25 de magazine în toată țara, ar fi comercializat pe piața internă produse de curățenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi. De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preț inferior în comparație cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziționate.

“Operaţiunea are drept scop documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum și dispunerea altor măsuri procesuale care se impun. La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba”, au arătat reprezentanţii IGPR.

Categoria de subiect: perchezitii; produse curatenie; suspiciuni produse contrafacute; descinderi; maramures
Adaugati un comentariu: